Lleida
14/29° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Una cigonya electrocutada en una torre d’alta tensió deixa a les fosques carrers de Sucs
Per segona vegada en menys d’un mes, una cigonya es va electrocutar dimarts amb un cable d’alta tensió situat a Sucs. Els tècnics proposen la cobertura del cablejat per evitar nous accidents.

Els veïns de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Sucs van patir la tarda de dimarts un nou accident amb una cigonya que es va posar sobre un cable d’alta tensió. Això va provocar un tall de llum que no va afectar a les llars. Segons va explicar el president de l’EMD, Guillem Boneu, es tracta d’una zona on hi ha nius de cigonya i és una localització de pas per les aus. 

El passat 24 de juliol hi va haver un incendi que es va iniciar al mateix punt, també degut a la presència d’una cigonya sobre el cablejat. Per aquest motiu, els tècnics de Lleida Llum que van personar-se a la zona on s’havia produït l’accident per retirar l’animal mort i reprendre el servei de llum a l’EMD, van proposar recobrir els cables d’alta tensió per evitar riscos i no posar en perill tant la vida dels animals com la seguretat dels veïns de Sucs. 

Arran dels treballs que es van haver de realitzar per extingir l’incendi que va tenir lloc el 24 de juliol en circumstàncies similars, els veïns de Sucs també volen sol·licitar que es realitzi un acord de custòdia de la zona, actualment una finca privada, on es va iniciar el sinistre per tal de dur-hi a terme el manteniment necessari per evitar aquest tipus d’incidències.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats