Lleida
0/7° C (núvols)
97% 26 km/hUna cinquantena d’espècies a la 24a edició de la Mostra de Bolets de Primavera de les Terres de LleidaL’exposició és fruit de la tasca de la Secció de Micologia de l’Institut d’Estudis Ilerdencs


L’Institut d’Estudis Ilerdencs acull avui i demà la Mostra de Bolets de Primavera de les Terres de Lleida, una cita que ja és tot un clàssic d’aquestes dates i que enguany arriba a la seva 24a edició.

L’exposició s’ha inaugurat aquest vespre al Pati de l’IEI i inclou una cinquantena d’espècies representatives de diferents hàbitats de les comarques de Ponent, tot plegat sota l’organització dels membres de la Secció de Micologia, que han estat ens encarregats de recol·lectar les mostres arreu de les comarques de Lleida durant aquest cap de setmana.

La falta de pluges a l’hivern i les fortes ventades dels últims dies han fet que enguany el nombre d’espècies hagi estat més minso que l’any passat. Tot i això, s’ha arribat a la cinquantena d’espècies exposades. Aquestes són representatives de diferents hàbitats: prats del Pirineu, rouredes, alzinars, fagedes i pins negres, fins a boscos de ribera de la plana de Lleida. Dins dels gèneres trobats es poden veure les múrgoles i els greixons, també es poden contemplar carreretes, moixernons de primavera, bolet de neu, el bolet de xop i algun tipus de molleric.

Per a cada espècie s’indica sempre el nom científic, el nom vulgar en català, si el té, i la seva comestibilitat, toxicitat o falta d’interès gastronòmic.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats