Lleida
3/19° C (boira i sol)
97% 26 km/hEl temporal deixa a Ponent dos ferits, múltiples danys materials i talls de llum en diferents puntsUn home de 47 anys i una dona de 40 són traslladats a l’Arnau de Vilanova després de resultar ferits a Alpicat i Balaguer


Desenes de poblacions de la demarcació lleidatana van patir ahir incidències de diversa consideració, entre elles dues persones ferides, a causa de les fortes ratxes de vent derivat de la borrasca ‘Glòria’.

Aquestes incidències patides al llarg de tot el dia, van obligar als diferents ajuntaments afectats a prendre mesures preventives, com el tancament de parcs o la limitació d’activitats a l’aire lliure, una mesura que ja ahir va implantar-se a gran part de les províncies de Girona i Barcelona.

La majoria dels danys van ser de caràcter material, però també es van comptabilitzar dos ferits, una dona a Balaguer i un home a Alpicat. A la capital de la Noguera, part d’un mur situat a l’exterior d’un supermercat al carrer Urgell va caure a les 14.49 hores a sobre d’una dona de 40 anys, que va haver de ser traslladada a l’Hospital Arnau de Vilanova i que està ferida de caràcter menys greu.

Per altra banda, a la Partida Pla de Monsó d’Alpicat, pocs minuts després de les 4 de la tarda, al conductor d’un camió de 47 anys li va caure una placa metàllica a sobre i també va ser traslladat a l’Arnau de Vilanova amb ferides de caràcter greu.

Quant als danys materials, van ser nombroses les poblacions que els van patir; a Lleida van registrar-se més d’una trentena d’incidències, com la trencadissa de vidres d’una finestra a l’alçada del carrer Major, a l’Eix Comercial, la caiguda d’un arbre al costat de la via al camí de Grenyana, al pas a nivell, la caiguda d’un altre arbre amb afectació a la circulació entre plaça Espanya i avinguda Madrid, d’una farola a la Partida de Butsènit, una placa metàl·lica a l’Institut Maria Rúbies o la cai-guda d’una teulada al carrer Segrià, a més d’altres afectacions menors com el desplaçament de contenidors i tanques d’obra.

A Linyola (Pla d’Urgell), un xiprer de grans dimensions va caure al pati de la guarderia Lo Sitjaret, tot i que sense provocar danys personals i es tem que un altre arbre també pugui caure; al Palau d’Anglesola, davant la forta ventada i amb el risc de despreniment d’elements de la teulada de l’escola Arnau Berenguer de la plaça Generalitat, l’Ajuntament va determinar que l’entrada i sortida de l’alumnat així com de l’equip docent es farà exclusivament per la porta de l’avinguda Pau Casals.

Pel que fa a Mollerussa, la Policia Local va rebre un gran nombre d’avisos per despreniments d’arrebossat de façanes, teules, cornises, testos de flors o una antena parabòlica que va caure al damunt d’un cotxe al carrer Pompeu Fabra i una branca ha caigut a l’avinguda Negrals, a més d’un tram de la canonada de climatització del Complex L’Amistat, caigut a la plaça Ciutat de Lleida.

A Cervera, la Paeria va activar el pla municipal de Protecció Civil (Procicat) en fase d’alerta i va assegurar que les ratxes de vent han provocat importants danys materials que representen un risc per a les persones. Per aquest motiu, es van suspendre totes les activitats previstes a l’aire lliure i també les activitats a les installacions esportives municipals, la biblioteca i les classes al Conservatori de Música. En aquest sentit, es va recomanar a la població que no es facin activitats a l’exterior i va demanar-se que s’evitin els desplaçaments innecessaris.

A Almacelles (Segrià) es va convocar la Junta de Seguretat Local d’urgència per coordinar i donar resposta ràpida a qualsevol incidència per les ràfegues de prop de 100 quilòmetres per hora registrades durant molts moments del dia. Per precaució es van tancar al públic parcs públics, el Vilot i el d’Europa, així com també el cementiri municipal.

Els Bombers també van rebre nombrosos avisos en la Regió d’Emergència de Lleida, que van augmentar força durant el dia. Des del diumenge fins a les 13.00 hores d’ahir s’havien registrat 54 avisos, mentre que des de les 13.00 fins a les 22.00 hores d’ahir van ser 101, per un total de 155.

La demarcació lleidatana també es va veure afectada per diferents talls en el subministre elèctric, tant a la ciutat de Lleida, on molts barris van patir talls que, en alguns casos, van arribar a les dues hores de duració, com a la resta de comarques, sobretot la Noguera i el Segrià, que també van patir aquestes incidències.

Fortes pluges ahir a la nit a Lleida, activat l’Inuncat i vigilància del nivell del Segre

La pluja va reaparèixer amb forçacapalesoncedelanitala plana de Lleida, on es trobava declarada l’alerta Inuncat, tal com va piular l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, que afegia que la CHE estaria atenta al tram baix del riu Segre, als afluents de la banda esquerra, com el Corb o el Sió. L’alcalde va voler informar també que la Guàrdia Urbana estaria atenta i vigilaria tota la nit el nivell del riu al seu pas per la ciutat de Lleida. D’altra banda, val a dir que els meteoròlegs de Meteoplay van preveure ahir que el fort vent i les pluges continuaran durant el matí d’avui.

De fet, ahir per la tarda van ser evidents els efectes de la borrasca ‘Glòria’ a la demarcació de Lleida. En aquest sentit, van indicar que hi hauria nevades importants al Pirineu Oriental, sobretot a la zona de la Cerdanya, mentre que a la Vall d’Aran serien més dèbils. D’aquesta manera, van puntualitzar que a mesura que vagin passant les hores anirà remetent i demà es tornarà a la normalitat. Pel que fa a les temperatures, “no està previst que hi hagi un descens, com tampoc hi haurà boira”.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats