Lleida
17/30° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Una primera comunió en l’aireSanta Maria de Balaguer havia d’acollir la festa el 23 de maig


El balaguerí Íker, de 9 anys, havia de protagonitzar un gran acte social el 23 de maig a l’església de Santa Maria de Balaguer. Però la primera comunió s’ha hagut d’ajornar ‘sine die’ a causa de la crisi sanitària.

Els pares de l’Íker, Esther i Eugen, mantenen la celebració cerimonial “encara que la data està en l’aire”. “Hores d’ara, ningú no s’ha posat en contacte amb nosaltres per comunicar-nos ni que l’esdeveniment s’hagi anul·lat provisionalment ni que s’ajorna per a més endavant”, va lamentar Esther González. 

“Tenim contractat el servei de restauració al restaurant del Santuari del Sant Crist de Balaguer i el reportatge fotogràfic, que estava previst dur a terme la setmana de Sant Jordi, i encara rai que no hem reservat el trajo del nen perquè durant l’estiu acostuma a fer l’estirada i li vendria petit”, va apuntar Esther.

La mare de l’Íker va afegir que “pel que fa als convidats, encara estem de sort que no n’hi ha cap que vingui de lluny, amb la qual cosa no hem de patir ni pel trasllat ni per l’allotjament”. 

L’Íker ja ha participat en totes les sessions de catequesi de precomunió i ara només falta que la catequista convoqui els pares  i les mares per ultimar els detalls de la ceremònia de la primera comunió i, en aquest cas, establir una nova data, que segons sembla serà cap a l’octubre d’enguany. 

La monumental església de Santa Maria de Balaguer espera omplir-se, aquesta vegada sí, amb els 9 nens que tenien previst fer la comunió el 23 de maig i els altres 3 que eren a punt de batejar-se. “Ara la gent no té ganes de fer celebracions, però un cop passi la crisi li organitzarem a l’Íker un gran esdeveniment que el tindrà present tota la seva vida”, va concloure Esther. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats