Lleida
3-12° C (pluja)
97% 26 km/h


Una vintena de centres educatius públics tancats i més de trenta rutes de transport suspeses per la llevantadaLa majoria de línies escolars anul·lades afecten el Pla d'Urgell i les Garrigues


La llevantada ha obligat a tancar una vintena de centres d'educació públics a les demarcacions de Lleida, Tarragona i Girona i a suspendre més de trenta rutes de transport escolar, sobretot a les comarques lleidatanes. De fet, la majoria de les línies escolars anul·lades afecten al Pla d'Urgell –on s'ha anul·lat tot el transport escolar- i a les Garrigues. A Ponent s'han tancat escoles al Pla d'Urgell i a les Garrigues, mentre també hi ha escoles i instituts tancats en alguns municipis del Camp de Tarragona i de les comarques gironines. Són dades provisionals facilitades pel Departament d'Educació.

Al Pla d'Urgell, s'han tancat els centres de Fondarella, Torregrossa, l'institut de Mollerussa i l'escola de Miralcamp. Per la seva banda, a les Garrigues ha tancat l'escola de Castelldans, de Cervià de les Garrigues, de Vinaixa, de l'Albagés, la llar d'infants d'Arbeca i l'escola de Puiggròs, que està incomunicada perquè els accessos estan tallats i els mestres no hi han pogut accedir.

Pel que fa al Camp de Tarragona, s'han tancat les escoles de Riudecols (Baix Camp), l'escola, l'institut i la llar d'infants de l'Espluga de Francolí (Conca de Barberà), i l'escola de Prades (Baix Camp). També s'han vist afectades per la pluja l'escola d'adults i l'edifici d'ESO de l'Escola Mare de Déu de la Serra de Montblanc.

A les comarques gironines també hi ha centres educatius públics tancats. En concret, s'han suspès les classes a l'escola i l'institut de Llançà (Alt Empordà), a l'escola de Sant Pere Pescador (Alt Empordà), a l'escola i l'institut de Riells i Viabrea (Selva) i l'escola de Colera (Alt Empordà).

Pel que fa al transport escolar, la majoria de les rutes suspeses afecten la comarca de les Garrigues, com per exemple les que uneixen publicacions com Arbeca, Fulleda, Juneda, Cervià, l'Albagés o la Poble de Cérvoles amb les Borges Blanques. També s'ha suspès tot el transport escolar al Pla d'Urgell.

Al Tarragonès, el Baix Penedès i l'Alt Camp el servei de transport escolar funciona amb normalitat, mentre que al Baix Camp i la Conca de Barberà hi ha alteracions dels itineraris que provoquen retards, però no hi ha cap ruta suspesa.

A les comarques gironines, s'ha suspès la ruta entre Castelló d'Empúries i Empuriabrava, la d'Hostalric, Breda i Sant Feliu de Buixalleu cap a Arbúcies, i la d'Arbúcies a Santa Coloma de Farners. A Roses, no hi ha circulació per dins del municipi i això afecta el transport escolar intern.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats