Lleida
11/24° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Una tempesta deixa 25 litres en 30 minuts a Tàrrega i fa caure dos arbres sense causar feritsEs van registrar ràfegues de vent de 74,5 km/h


Tempestes de pluja i vent van fer acte de presència durant la tarda d’ahir en diferents punts del territori lleidatà i català. En menor afectació del que s’havia previst per part del Servei Meteorològic de Catalunya, les tempestes van caure amb força en llocs puntuals com Tàrrega on el temporal va provocar la caiguda de dos arbres al Carrer de Roger de Llúria i a la Plaça de Rafael Casanova. Per sort i segons va anunciar el consistori de la capital de l’Urgell a través de les seves xarxes socials no es van haver de lamentar danys personals.

En el cas de Tàrrega, van caure 24,3 litres en 30 minuts i la precipitació total acumulada segons el Servei Meteorològic de Catalu-nya va ser de 33,8 litres per metre quadrat. La pluja va anar acompanyada també de forts vens que van arribar als 74,5 quilòmetres per hora. Les tempestes també van arribar a altres punts de l’Ur-gell com Sant Martí de Riucorb, amb 30,2 litres, o en localitats com Nalec, Vallbona de les Monges o Verdú, entre altres.Al llarg de la tarda les tempestes es van anar desplaçant cap a les comarques de la Catalunya central.

El Bombers de la Generalitat van rebre també diversos avisos per afectacions, cap de greu, a causa d’aquest episodis de pluges. A Verdú van netejar la calçada de la C-14 mentre que a Espot van treballar en un arbre caigut i a Llavorsí van actuar als baixos d’un hotel que es van inundar.

Cap al vespre es van reactivar alguns ruixats per la zona sud del Segrià i es van anar desplaçant cap al nord de la comarca fins arribar a la ciutat de Lleida i deixant pluges més o menys intenses, segons el punt.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats