Lleida
3/14° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Uns 4.000 alumnes participen en activitats del Pla Educatiu d’Entorn a LleidaEl PEE, que promou la Paeria en conveni amb la Generalitat, promou l’educació integral i la igualtat d’oportunitats, entre altres


Uns 4.000 alumnes de diversos centres educatius de la ciutat han participat el curs 2018-19 en activitats del Pla Educatiu d’Entorn (PEE), un projecte que pretén atendre i millorar l’educació de l’alumnat, especialment d’aquells en situació vulnerable. La regidora Sandra Castro ha participat aquest dimarts en la constitució de la comissió institució del PEE, a la Sala Paulo Freire (Regidoria d’Educació). En aquesta comissió s’ha aprovat la memòria valorativa del curs passat i el pla d’actuacions per a l’actual, que preveu un increment en l’oferta per als infants i el jovent dels diferents centres educatius de la ciutat.

Curs 2018-2019

La memòria valorativa del curs passat indica que 2.204 alumnes, de 34 centres educatius, han participat en els 129 tallers i propostes incloses al PEE. Per exemple, en forment part els Casals d’Estiu, els tallers d’educació musical, els tallers de visual i plàstica, de teatre o d’estudi assistit, el reforç educatiu i Millora de la convivència. En general, les famílies, l’alumnat i el professorat han valorat les iniciatives amb un grau de satisfacció alt.

Entre altres dades, el document indica que 1705 alumnes han participat en projectes singulars de 8 centres educatius de la ciutat o que 143 famílies de 10 centres han pres part en tallers de català.

L’Ajuntament de Lleida vetlla perquè els nens i les nenes de la ciutat puguin accedir a les activitats extraescolars proposades a les escoles i instituts. Amb aquesta voluntat, ha subvencionat 713 alumnes de 20 escoles perquè les famílies poguessin gaudir d’aquesta oferta lúdica i educativa.

Curs 2019-2020

La planificació de cara a aquest curs recull 131 tallers per a projectes dels diferents centres educatius. També s’han programat 12 tallers de llengua catalana per a famílies. Pel que fa a les subvencions a les famílies per a la participació d’infants i joves en activitats extraescolars s’han rebut aquest curs 889 sol·licituds de 25 centres educatius, el que representa un increment d’un 24% en relació al curs anterior.

Pla Educatiu d’Entorn

El PEE té entre els seus objectius principals promoure la igualtat d’oportunitats per als i les alumnes i les seves famílies i l’educació integral. A més, es fomenta la llengua catalana, el diàleg intercultural i afavoreix la relació entre famílies, entitats i centres educatius, així com amb la ciutat. Amb aquesta base es plantegen actuacions per als centres educatius de la ciutat.

L’Ajuntament de Lleida destina 125.512 euros per a la realització de les activitats que promou el Pla Educatiu d’Entorn, que es desenvolupa en col·laboració amb el Departament d’Educació. La Paeria rep per al PEE una subvenció de 30.000 euros de la Generalitat.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats