Lleida
20-35° C (sol)
97% 26 km/h


Urbanisme autoritza que Tiurana creixi en 20 noves cases amb vistes a RialbD’aquesta manera beneeix que el planejament de la població s’executi en diferents fases


El planejament urbanístic de Tiurana contempla fins a 120 habitatges i un solar reservat per a un hotel. En aquests moments la població solament la composen 25 cases. Ara es creixerà en 20 més

La Direcció General d’Urbanisme de la Generalitat finalment permetrà que el poble de Tiurana, que va reneixer al costat de l’ermita de Solés en quedar inundat el de tota la vida per l’embassament de Rialb, pugui créixer urbanísticament per fases.L’alcalde de Tiurana, Àngel Villarte, informà ahir a LA MAÑANA que s’ha arribat a un acord amb Urbanisme per a què es pugui executar una primera fase del planejament urbanístic, que suposarà la construcció d’entre 10 i 20 noves cases a l’entrada del poble. Aquests nous habitatges tindran vistes directes i panoràmiques al pantà de Rialb.

Un hotel

El planejament urbanístic de Tiurana, aprovat fa anys, contempla que el nou poble pugui acollir un hotel i que estigui composat per un total de 120 habitatges. En aquests moments aquesta població de la Noguera la composen 25 cases. Cal recordar que l’Ajuntament de Tiurana en veure que es perdia el poble històric anegat per les aigües del pantà de Rialb, va demanar a la Generalitat que el nou poble tingués el mateix nombre de cases que l’antic. L’Ajuntament vol que el pantà de Rialb es converteixi en un referent en el sector del turisme aquàtic.

La localitat estrena el seu primer restaurant a l’entrada

Tiurana ja disposa del seu primer restaurant. Situat a l’entrada al poble, té capacitat per a fins a 200 persones. L’establiment es va inaugurar el passat divendres i la seva explotació ha estat adjudicada a través d’un concurs públic promogut pel consistori. L’alcalde de Tiurana, Àngel Villarte, afirmava ahir que el restaurant permetrà donar un nou servei als visitants. Aquest disposa d’una sala de convencions i de diverses terrasses panoràmiques amb vistes al pantà de Rialb. És un restaurant tipus Gastrobar.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats