Lleida
9-25° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


USTEC demana 650 mestres més i Vega ho considera “una broma”El Sindicat i Educació discrepen de la qualitat de l’ensenyament públic a l’inici d’un curs que a Lleida tindrà 74.805 alumnes


A l’inici del curs escolar ahir es van repetir les ja habituals polèmiques sobre la “privatització” del sector públic, en aquest cas entre el sindicat majoritari de l’ensenyament a Catalunya (USTEC) i el Departament d’Educació. El primer acusa el segon de no haver acabat amb les “retallades” a pesar que la crisi econòmica sembla que queda enrere.

A les comarques de Lleida un total de 5.138 docents (només un més que el curs anterior) es faran càrrec dels 74.805 alumnes que van iniciar el curs ahir, una xifra que per al sindicat és clarament insuficient, ja que reclamen l’entrada de 650 docents més a la demarcació. El director dels Serveis Territorials d’Educació a Lleida, Carles Vega, va considerar ahir que aquesta petició “no es pot prendre seriosament”, ja que planteja “un escenari impossible”. Les reclamacions d’USTEC però no es limiten a això, ja que també demanen que es redueixin les hores de permanència dels docents als centres, que es redueixi la càrrega de treball dels professors, disminuir la quantitat de personal interí (aquells que no són funcionaris) o reduir les ràtios d’alumnes per classe.

Segons el sindicat tots aquests objectius no es podran complir a causa de “l’infrafinançament” del sistema educatiu públic, ja que Catalunya no destina el 6% del PIB en educació, tal com marca la llei. En resposta a això, Vega va assegurar que la voluntat és augmentar el pressupost d’educació, però que el Govern té les mans lligades per la manca d’uns pressupostos. Igualment, i sobre la baixada en el nombre d’alumnes per classe, Vega va explicar que quan sigui possible s’obriran més oposicions.

Enguany destaca que cap escola ha tancat a la demarcació i nou centres s’estan construint o rehabilitant. Encara que USTEC va celebrar això, deia que és “l’única oferta” positiva rebuda. Igualment, l’escola d’Art Ondara de Tàrrega inicia una prova pilot de Batxillerat.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats