Lleida
16/27° C (pluja)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


USTEC-STEs denúncia que el personal de suport al docent sofreix precarietat laboralEls professionals amb perfils tècnics no compten amb places fixes als centres educatius públics


El portaveu del sindicat USTEC-STEs a Lleida, Jaume Añé, ha explicat la situació de precarietat laboral que viu el col·lectiu, sovint “invisibilitzat per l'administració pública”, dels professionals de suport a la docència com són els perfils de Tècnic d'Educació Infantil (TIE), Tècnic d'Integració Social (TIS) i les auxiliars d'educació especial. Aquests col·lectius estan formats en un 90 per cent per dones que veuen en les polítiques actuals un menyscapte constant a la seva activitat, així com poques possibilitats d'aconseguir consolidar el seu treball.

Entre els motius estan la no substitució del personal quan es donen absències per malaltia, per reducció de jornada o pels períodes de lactància; l'obligació d'interrompre els seus permisos per maternitat si es donen quan hi ha nomenaments i haver de renunciar a la baixa passades les sis setmanes obligatòries després del part o, la pèrdua dels triennis si no són contractades en un màxim de 20 setmanes.

Des del sindicat demanen obrir la borsa de treballadors de manera ordinària i que enfront de les 52 TIE que hi ha a Lleida, es convoquin 50 places més, per a les TIS, amb 21 places actualment, farien falta 30 places. Per a les auxiliars d'educació especial, exigeixen que el servei es faci de manera pública.

Sant Llorenç de Morunys tindrà un nou centre ‘institut escola’

L'institut de Sant Llorenç de Morunys es fusionarà amb l'escola de la Vall de Lord per a constituir un centre ’institut escola’. El Departament d’Educació vol implantar aquest nou model basat en la necessitat de donar continuïtat i coherència al procés educatiu entre els cursos d'infantil, primària i secundària, darrere de l'èxit formatiu i amb l'objectiu de combatre la segregació escolar. La proposta es realitza sobre la base de les necessitats especifiques del territori a nivell escolar.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats