Lleida
3-12° C (pluja)
97% 26 km/h


Vehicles elèctrics de tres rodes per portar a casa les compres del comerç electrònic, entre les novetats del SIL i l'eDeliveryLes dues fires porten a Montjuïc les principals novetats del sector de la logística i el repartiment de productes


El Saló Internacional de la Logística (SIL) i la fira eDelivery han començat aquest dimarts amb la mirada posada en un sector en auge, el comerç electrònic. A l'eDelivery, diverses són les empreses expositores que presenten novetats per conquerir l'anomenada 'última milla', el darrer tram que recorren els paquets fins arribar a casa del consumidor. Predominen les opcions més sostenibles: No només furgonetes elèctriques sinó també vehicles elèctrics de tres rodes que reivindiquen la seva agilitat per la ciutat, com el velocípede de la catalana Torrot o l'Scoobic.

Per la seva part, la start up catalana Nektria presenta una plataforma tecnològica perquè el client triï amb exactitud la franja horària d'entrega i pagui més o menys en funció l'hora de rebuda. Al SIL també s'hi poden trobar solucions per fer més eficient la logística en el comerç electrònic, com les cintes transportadores que l'empresa FMH té instal·lades als magatzems d'Amazon de Catalunya, Espanya i altres punts d'Europa.

Els vehicles de tres rodes es llancen a la cursa de l''última milla', la distància d'entre 5 i 10 quilòmetres que hi ha entre el darrer magatzem on arriba el paquet a entregar fins a la casa del consumidor final. "En ser una moto i no un cotxe pots entrar més fàcilment a la ciutat i portar la mateixa càrrega. A més és elèctric, pots aparcar en una plaça de moto i, com que té tres rodes, és molt més estable per portar la càrrega".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats