Lleida
5/14° C (boira i sol)
97% 26 km/hVeïns de Tiurana visiten el pantà de Rialb als 20 anys de la seva construccióVan recordar les vivències quan van haver de marxar de l’antic poble


Els veïns de Tiurana van visitar ahir dimarts al matí les instal·lacions de la presa de Rialb 20 anys després de la seva construcció. Així, van poder recordar quan van haver de deixar les seves cases per la construcció d’aquestes instal·lacions  així com els moments gravats a la memòria que van viure a l’antic poble.

Al pantà de Rialb, el segon més gran de Catalunya, 20 anys després de finalitzar la construcció de les instal·lacions encara queden moltes coses per fer, que es van explicar al seu moment i que encara s’han de complir...

Val a dir, però, que la Generalitat té prevista l’aprovació a finals d’any del pla que permetrà els usos esportius del pantà. Per exemple, una de les propostes és habilitar un canal de cinc quilòmetres de longitud on es puguin dur a terme entrenaments per a esportistes d’elit de rem i vela, i que també aculli l’esqui i les motos aquàtiques.

L’interès és molt gran i cal recordar que una de les entitats que podria operar-hi és el Club Nàutic d’Andorra, que compta amb unes 20.000 embarcacions repartides pel litoral de Catalunya, i algunes de les quals podrien navegar en un futur per l’embassament de Rialb, molt més proper al Principat.

L’activitat per als veïns de Tiurana va estar organitzada per l’Ajuntament de la població dins de la setmana en què la localitat celebra la festa major, el 23, 24 i 25 d’agost. 

FOTO: Ajuntament de Tiurana

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats