Lleida
4/20° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Vilalta: ''No anem a rebaixar cap posició sinó a iniciar una negociació''La portaveu d'ERC assegura que avui no es resoldrà el conflicte polític però que és important començar a parlar


La vicesecretaria general i portaveu d'ERC, Marta Vilalta, ha afirmat que la delegació catalana no va a la taula del diàleg a "rebaixar cap posició" sinó a iniciar una negociació i ha afegit que tenen molt interès a saber quina és la proposta del govern espanyol. En una entrevista a Ser Catalunya, la portaveu dels republicans, que forma part de la delegació catalana a la reunió, ha admès que avui en la primera trobada no es resoldrà el conflicte polític però ha remarcat que l'important és que es comenci a parlar i a escoltar. Així mateix, espera que de la reunió d'avui en surti una "aproximació de com seguir la negociació".

Pel que fa a la unitat de l'independentisme, Vilalta ha admès que hi podem haver "matisos" sobre com arribar a complir l'objectiu de la independència però ha posat en valor que JxCat i ERC comparteixen molts altres punts: que cal una solució al conflicte i que la proposta passa per l'autodeterminació i l'amnistia.

De fet, preguntada per si estan disposats a rebaixar la reclamació d'aquests dos pilars, Vilalta ha respost que no van a la Moncloa a "rebaixar cap posició" sinó a iniciar un diàleg i una negociació. "Més enllà del que hem anat dient en pronunciaments públics, ho hem de poder parlar allà. Ens interessa molt saber quina és la proposta de l'estat espanyol perquè no sabem quina és", ha afegit.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats