Lleida
4/16° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


120 nens i nenes de Lleida planten arbustiva al Parc Municipal de la MitjanaAmb aquesta iniciativa, inclosa en el programa d’activitats de l’Agenda 21 Escolar, la Paeria finalitza la temporada de plantacions a la ciutat


120 nens i nenes de l’Escola La Mitjana, de l’Escola Pardinyes i l’Escola Riu Segre han participat avui en una plantació d’arbustiva al Parc Municipal de la Mitjana de Lleida, una activitat que se suma a la plantació d’arbres que va tenir lloc en aquest mateix indret fa un parell de setmanes i que forma part de les activitats organitzades amb motiu de l’Agenda 21 Escolar. En la plantació també cal destacar la col·laboració de l’Institut Castell dels Templers, ja que els alumnes dels Cicles Formatius de Jardineria han donat suport en les tasques de plantació.

En el marc d’aquesta actuació s’han plantat un total de 240 joncs, saücs, freixes, sacarums, esbarzers i coriàries, entre altres, en una zona d’uns 1000m2 on el terra havia quedat parcialment al descobert. En concret, s’han plantat arbustos i plantes pròpies del bosc de ribera a la zona situada al marge esquerra del riu, entre la passarel·la i els pous de la Sant Miquel, i al marge dret del riu, prop de la cruïlla del camí de la clamor amb el de l’embarcador. Cal destacar que les plantes provenen del viver municipal d’arbustiva, obtingudes a partir d’exemplars del mateix Parc de la Mitjana. Amb aquesta actuació, la Paeria finalitzarà la temporada de plantacions a la ciutat, tant en zones urbanes com en zones naturals.

El tinent d’alcalde i regidor de l’Hàbitat Rural i Urbà i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, ha manifestat que amb actuacions com la d’avui “s’avançava en un doble objectiu: recuperar espais a l’aire lliure i de protecció medi ambiental i alhora fer l’aposta per la política de plantació”.

La plantació de la nova arbustiva s’emmarca en les accions periòdiques previstes per lluitar contra una planta invasora que es diu períploca, que s’estava estenent i afectant negativament les comunitats vegetals del parc. De fet, des de l’any 2013 s’han efectuat diverses actuacions destinades a reduir la presència d’aquesta planta al Parc de la Mitjana, com per exemple el seguiment i eliminació manual de rebrots i la replantació amb espècies autòctones de les zones afectades.

La plantació al Parc de la Mitjana s’inclou dins el cicle de plantacions d’arbres i arbustiva als espais naturals i a les places de la ciutat que l’Ajuntament de Lleida està duent a terme. Es plantaran un total de 2.339 unitats d’arbres i arbusts, dels quals més d‘un miler provenen dels vivers municipals d’arbrat i arbustiva situats a Rufea i a Copa d’Or respectivament, que proveeixen part de l’arbrat i l’arbustiva que Lleida necessita per a les seves zones naturals i enjardinades i per la creació i manteniment dels boscos urbans.

El parc de la Mitjana de Lleida, el gran pulmó verd de la ciutat, un espai de més de 90 hectàrees de bosc de ribera, prats humits i zones amb aigua.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats