Lleida
6/23° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

13 empreses lleidatanes participen en la primera missió inversa virtual per reunir-se amb importadors d’Amèrica LlatinaSón empreses del sector de les tecnologies agrícoles, que mantindran prop de 80 reunions amb importadors provinents de Colòmbia, Guatemala, Panamà, Hondures, Mèxic i Perú


13 empreses lleidatanes del sector de les tecnologies agrícoles o agritech mantindran aquesta setmana prop de 80 reunions de negoci a través de videoconferències amb una quarantena d’importadors provinents de Colòmbia, Guatemala, Panamà, Hondures, Mèxic i Perú. Es tracta de la primera missió inversa en format virtual organitzada per ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa-, una iniciativa que estava previst celebrar de manera presencial com l’any passat però que s’ha adaptat a la situació provocada per la COVID-19.

La missió virtual, organitzada en col·laboració amb el Clúster de Medis de producció Agrícola de Catalunya (FEMAC), s’ha fet coincidir amb la celebració aquesta setmana de la Fira de Sant Miquel amb l’objectiu de donar visibilitat internacional i impulsar les exportacions del sector de les tecnologies agrícoles de la demarcació. En concret, les empreses lleidatanes que participen a la missió virtual es dediquen a la maquinària agrícola, les llavors, els fertilitzants o la introducció de solucions d’IoT en l’àmbit de l’agricultura.

Per la delegada d’ACCIÓ a Lleida, Clara Porta, “ara més que mai cal adaptar-nos als canvis globals: si la situació provocada per la COVID-19 dificulta els viatges de negocis, cal reaccionar per poder seguir impulsant la internacionalització de les empreses”. “Per això hem dissenyat una missió inversa virtual, que perd la presencialitat però ens permet guanyar en agilitat i garantir que les empreses segueixin venent els seus productes al món”, explica.

Així, les empreses lleidatanes mantindran fins divendres reunions d’una hora de durada per videoconferència amb els importadors de l’Amèrica Llatina, seleccionats a través de les Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ ubicades en aquesta regió. Prèviament a les trobades, les empreses lleidatanes han participat en jornades de formació amb els directors de les oficines d’ACCIÓ de l’Amèrica Llatina per detectar oportunitats de negoci concretes en aquests països i quina és la situació del sector. A més, les empreses també han rebut formació específica per aprendre a fer negocis internacionals a través de videoconferències i adaptar les seves estratègies de negociació i vendes als canals digitals. Un cop finalitzada la missió virtual, les empreses també disposaran del suport d’un expert en internacionalització per realitzar el seguiment dels contactes de negoci realitzats.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats