Lleida
2/8° C (núvols)
97% 26 km/h


20 emprenedors de Lleida participen a l’Explorer “Joves amb idees”Explorer Lleida brindarà formació, suport i mentoring a 20 emprenedors lleidatans i els permetrà optar a 60.000 euros en finançament pel desenvolupament de les seves iniciatives


El tinent d’alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat, Rafael Peris, ha assistit aquest dimarts a la presentació de l'Explorer Space Lleida que ha rebut als seus espais de coworking, situats al Campus de Cappont de la Universitat de Lleida, els 20 emprenedors que durant els propers cinc mesos desenvoluparan idees de forma col·laborativa rebent assessorament personalitzat i formant-se de la mà d'experts en innovació i models de negoci.

El programa Explorer ‘Joves amb idees’ que impulsa Banco Santander a través de Santander Universidades i coordina el Centro Internacional Santander Emprendimiento (CISE), compta amb el suport de l’Ajuntament de Lleida i la Universitat de Lleida. En aquesta edició premiarà al millor emprenedor de l'Explorer Space Lleida amb un viatge a Silicon Valley, alhora que li permetrà optar a 60.000 € en finançament.

Idees per canviar el món

Les idees innovadores que es desenvoluparan els propers mesos a l'Explorer Space Lleida giren al voltant de projectes tecnològics relacionats amb el món de la salut i l’esport, el business intelligence i xarxes socials, l’optimització de processos per a empreses, projectes en l’àmbit del sector turístic, el sector gastronòmic i lúdic, i projectes en l’àmbit agroalimentari i social, entre altres.

Formació i validació

Els joves seleccionats podran assistir a sessions pràctiques i tallers de design thinking, creativitat, finances, lideratge, màrqueting o habilitats comunicatives –30 hores de formació especialitzada- impartides pels experts que conformen la xarxa del programa Explorer. Al seu torn, cada projecte comptarà amb el suport personalitzat d'un mentor voluntari que aportarà la seva experiència i assessorament.

Explorer compta amb un itinerari formatiu que incorpora la metodologia Lean Startup que permet la creació àgil de nous models de negoci aplicant els principis d'innovació contínua i aprenentatge validat.

Finançament per als millors projectes

En finalitzar els cinc mesos de formació i ideació, el jove amb el projecte millor valorat de l'Explorer Space Lleida viatjarà a Silicon Valley, el referent mundial en innovació, on rebrà classes magistrals en empreses tecnològiques capdavanteres, assessorament en internacionalització i contacte amb inversors. A més, al seu retorn de Sant Francisco, podrà optar a un dels tres premis nacionals (30.000, 20.000 i 10.000 euros) per accelerar el desenvolupament del seu negoci.

Gràcies a la col·laboració amb la Fundació EY, Explorer atorga també el premi Woman Explorer Award que ofereix 20.000 euros per finançar el millor projecte liderat per una emprenedora i el premi d'innovació Disruptive Technology Explorer Award –impulsat per INDRA-, que brindarà 3.000 euros i assessorament per part d'experts d'Indraventures al projecte de negoci més innovador.

El programa Explorer forma part de la comunitat global Santander X i representa l'evolució de Santander YUZZ, una iniciativa que en les seves passades vuit edicions ha potenciat les idees de més de 4.200 joves i ha generat centenars d'empreses.

La Universitat de Lleida i l’Ajuntament de Lleida es sumen a la xarxa de 52 centres i més de 40 institucions locals públiques i privades que participen a l’Explorer amb l’objectiu d’impulsar l’esperit emprenedor, la creació d’empreses i l’autoocupació entre els joves.

Sobre Santander Universidades i CISE

Banco Santander, empresa que més inverteix en suport a l'educació al món (Informi Varkey/UNESCO–Fortune 500) manté més d'1.100 acords de col·laboració amb universitats i institucions acadèmiques de 21 països a través de Santander Universidades i, a través de la xarxa Universia, agrupa a més d'1.300 institucions acadèmiques iberoamericanes.

L'entitat dona suport a més de 7.000 emprenedors universitaris cada any i més de 350 programes d'emprenedoria de diferents universitats. L’any 2016, va destinar més de 13 milions d'euros a l’emprenedoria universitaria. Més informació a www.santander.com/universidades

CISE és un centre que fomenta l'esperit emprenedor i impulsa la generació de startups en tot el país. Amb el suport de Banco Santander, la Universidad de Cantabria i el Govern de Cantabria desenvolupa programes formatius CISE estimula la creativitat de les persones i promou la innovació. Més informació a www.cise.es

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats