Lleida
21-37° C (sol)
97% 26 km/h


Abascal demana detenir el president de la Generalitat i suspendre l'autonomia de Catalunya "per reinstaurar la llei"El líder de Vox reclama que es desarticulin "les bandes mafioses i violentes que actuen impunement", en referència als CDR


El líder de Vox, Santiago Abascal, ha demanat que es detingui el president de la Generalitat, Quim Torra, i que es torni a suspendre l'autonomia de Catalunya per "reinstaurar l'ordre constitucional, l'estat de dret i l'imperi de la llei". Abascal assegura que "el cop s'ha de sufocar fins a les últimes conseqüències" amb l'arrest dels seus "responsables i conspiradors" i que cal actuar "davant la inacció" del govern de Pedro Sánchez. Abans de la protesta convocada a la plaça Colom de Madrid, el president de Vox també ha reclamat que es desarticulin "les bandes mafioses i violentes que actuen impunement" a Catalunya, en referència als CDR. "Exerceixen l'amenaça i la violència contra els dissidents del cop d'estat", ha afirmat Abascal.

El president de Vox ha estat el primer en posar-se darrere dels micròfons. Ho ha fet poc abans de tres quarts de dotze, quan la plaça Colom s'anava emplenant amb els milers de persones que han respost la crida per participar a la concentració sota el lema "Per una Espanya unida, eleccions ja!".

En referència a Catalunya, Abascal ha assegurat que "el cop s'ha de sufocar fins a les últimes conseqüències, amb la detenció dels seus responsables i conspiradors". I ha estat aquí quan ha reclamat que s'arresti el president de la Generalitat, Quim Torra, per seguir "amenaçant en les darreres setmanes amb declarar la independència de Catalunya amb la via violenta, l'eslovena".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats