Lleida
6/21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

Aïllats 24 alumnes i dos docents del col·legi Mater Salvatoris de Lleida per un positiu de Covid-19És el segon cas que es registra a la demarcació, mentre que a tot Catalunya ja són 111 els grups confinats en 87 centres diferents


El Departament d’Educació va confirmar ahir que un altre grup estable d’alumnes ha estat aïllat per un cas de coronavirus entre els seus membres. En aquest cas es tracta d’una vintena d’alumnes de tercer de l’ESO del col·legi concertat Mater Salvatoris de Lleida i dos dels seus professors. Segons va confirmar la direcció de l’escola a LA MAÑANA, inicialment només es tractava d’un possible positiu i va ser el mateix centre qui va demanar a la resta d’alumnes que es quedessin a casa “preventivament”, però ahir a la tarda el Departament d’Educació va confirmar que es tractava d’un positiu i en va decretar el confinament. 

La recomanació que va fer inicialment el centre, abans que es coneguessin els resultats definitius, entra en contradicció amb el que va recomanar el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, aquest mateix dijous, quan va assegurar que l’actitud “més raonable” si hi ha un alumne positiu és que la resta dels seus companys vagin a l’escola i es facin la PCR allà. Argimon va recomanar “portar-los i allà els farem el test. Més comoditat i evitem aglomeracions al CAP” i que serà a allí on “s’activarà la unitat mòbil”.

Aquest és el segon “grup bombolla” que s’ha d’aïllar a la demarcació de Lleida, després que a principis d’aquesta setmana ho haguessin de fer també una vintena d’alumnes de segon de la ESO de l’institut Joan Oró de Lleida i tres docents del mateix centre. Segons va informar el Departament, els alumnes implicats hauran d’estar catorze dies en quarantena i està previst que a finals d’aquesta mateixa setmana se’ls facin les proves PCR.

Pel que fa a la resta de Catalunya, el nombre de grups escolars confinats per un positiu de Covid és de 111, quan aquest dijous eren 68, segons les dades facilitades pel Departament d’Educació. Hi ha un total de 85 centres afectats, 35 més que ahir. Actualment, el 98,4% de centres tenen la totalitat dels grups en funcionament. 

Del total de centres afectats, 17 es troben emmarcats als serveis territorials de la Catalunya Central, 14 a Barcelona ciutat, 14 més a Girona, 11 a Tarragona, deu al Maresme-Vallès Oriental, vuit al Vallès Occidental, vuit més als serveis territorials de Barcelona Comarques, dos al Baix Llobregat i un als de les Terres de l’Ebre. El total de centres afectats es reparteixen entre quatre llars d’infants privades, 14 de municipals, 31 escoles de segon cicle d’infantil i primària, 23 instituts, una escola d’ensenyaments artístics superiors, quatre instituts escola, 26 centres concertats i vuit centres privats.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats