Lleida
6/9° C (pluja)
97% 26 km/h


Alumnes i professors d’arreu d’Europa visiten la Paeria
La regidora Sara Mestres ha rebut els joves d’Hongria, Regne Unit, Letònia, Lituània, Itàlia i Grècia que estan fent un intercanvi amb el col·legi Països Catalans, dins el projecte Erasmus+, per fomentar l’alimentació tradicional i sana per aconseguir un estil de vida saludable

La regidora Sara Mestres ha rebut aquest matí al Palau de la Paeria els 35 alumnes i professors que estan fent un intercanvi amb el col·legi Països Catalans en el marc del projecte europeu Erasmus+. Els joves, procedents d’Hongria, Regne Unit, Letònia, Lituània, Itàlia i Grècia, han visitat l’Ajuntament de Lleida on la regidora els ha explicat alguns apunts històrics de la ciutat i de la Paeria. Entre altres, els ha parlat de la Carta de Població o els ha destacat alguns passatges del retaule de la Verge dels Paers.

Durant els cursos 2016-2017 i 2017-2018, el centre Països Catalans participa i coordina el Projecte Europeu Erasmus+ “Hooked onto healthy lifestyle!” juntament amb sis escoles més dels països d’ Hongria, Itàlia, Letònia, Lituània, Grècia i Regne Unit. El tema del projecteés partir d’una alimentació tradicional i sana per aconseguir un estil de vida saludable dividit en dos cursos.

El primer any es partirà de l’alimentació típica i tradicional de cada país per analitzar-la i arribar a trobar el model més saludable. El segon any versarà més sobre l’estil de vida saludable amb la pràctica d’esports, jocs tradicionals, danses,... La llengua vehicular és l’anglesa. Els objectius d’aquest programa són: Aconseguir un estil de vida saludable i benestar; desenvolupar la competència digital a través de les noves tecnologies i millorar la competència en llengües estrangeres a partir de l’ús de la llengua en situacions reals.

Aquests tipus de projectes internacionals impliquen una sèrie de trobades transnacionals per conèixer les escoles durant els dos anys que dura el projecte, concretament una per trimestre. Aquestes seran al Novembre 2016 Hongria (14-18 Novembre); Gener 2017 (16-21 de gener) Catalunya; Març 2017 (Itàlia); Maig 2017 (Letònia); Octubre 2017 (UK); Març 2018 (Grècia); Maig 2018 (Lituània). Aquest projecte contempla la possibilitat de realitzar mobilitats amb l’alumnat de 6è, coincidint amb les trobades internacionals dels mestres a Catalunya (gener 2017), Itàlia (març 2017) i Letònia (maig 2017), es rebran/mobilitzaran alumnes d’aquests tres centres.

A la trobada que es realitza en aquest centre de Lleida fins al 21 de gener han vingut un total de 18 mestres: 3 d’Hongria, 3 del Regne Unit, 4 de Letònia, 2 de Lituània, 4 d’Itàlia i 3 mestres de Grècia; amb 17 alumnes (8 de Letònia i 9 d’Itàlia).

Informació i fotografia: Ajuntament de Lleida

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats