Lleida
20/37° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

Antoni Postius presideix la celebració de la Festa de l’Aigua dels regants de PinyanaFelicita els regants de l’Horta de Lleida per la posada en marxa de les obres del pla de modernització del reg


El tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Antoni Postius, ha felicitat els regants de l’Horta de Lleida en posar en marxa les obres del pla de modernització del reg, que en la seva primera fase afecta aproximadament 1.300 hectàrees de les partides de Rufea, Butsènit i part de la Caparrella, Malgovern i Torres de Sanui, les quals entraran en funcionament en el 2021.

Postius ha fet aquestes manifestacions aquest migdia en el decurs de la Festa de l’Aigua, que s’ha celebrat a l’ermita de Sant Salvador, a peu del pantà de Santa Anna, en el terme de Castillonroi. Un acte, que ha reunit els membres de la comunitat de regants de Pinyana en una missa i un dinar de germanor a la Casa de l’Aigua, al qual també ha assistit el regidor de la Paeria Ignasi Amor.

El responsable d’Urbanisme ha exposat el compromís de l’equip de Govern municipal amb els regants i la implicació directa en el projecte de modernització de l’Horta, com és el fet que els tècnics municipals estan treballant a resoldre les afectacions d’aquestes obres en els camins de les partides, així com la creació d’una comissió de seguiment, en la qual han d’estar representades totes les parts: constructores, regants i administracions, per tal de resoldre les consultes i assumptes que esdevinguin a conseqüència del projecte.

Antoni Postius ha destacat la importància de dur a terme un projecte com el de la modernització dels regadius de l’Horta, com a pas necessari per poder aplicar l’estalvi com a eficiència en la gestió de l’aigua. Una contribució que enllaça amb la línia política del Govern de la Paeria, que es marca com a objectiu la defensa dels regants i fer del nostre territori un país ambientalment pur i sostenible. En aquest context, el tinent d’alcalde de la Paeria ha demanat als regants fer pinya a l’hora de treballar aquests objectius.

Cal recordar que l’alcalde de Lleida ostenta de forma institucional el càrrec de president de la Comunitat General de Regants del Canal de Pinyana.

També han assistit a la Festa de l’Aigua, el president de la Junta de Sequiatge, Joan Antoni Boldú, i el president del Sindicat de Regants del Canal de Pinyana, Ramon Piqué, així com l’alcalde de Castellonroi, Francisco Rivas, i el director territorial d’Agricultura a Lleida, Ferran de Noguera.

El canal de Pinyana subministra aigua potable a la ciutat de Lleida i altres 20 municipis i garanteix el reg a unes 13.000 hectàrees, fonamentalment de l’Horta. La Junta de Sequiatge va ser creada l’any 1758 per administrar el Canal de Pinyana en la seva totalitat. El 14 de març de 1951 es va constituir la Junta Central de Regants del Canal de Pinyana. A partir d’aquesta data, la Junta de Sequiatge inicià el període de govern i administració únicament dels usuaris de la població de Lleida com a comunitat local, dependent de la Comunitat General de Regants del Canal de Pinyana, la qual roman fins als nostres dies. La Casa de l’Aigua és terme de Lleida, tot i estar ubicada dins del municipi de Castillonroi.  

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats