Lleida
8/21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Arrenca la 576a Fira de Sant Bartomeu d’Artesa de Segre amb 170 estandsEl president de la Diputació inaugura el que és un dels mercats més antics


El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, va inaugurar ahir la 576a Fira de Sant Bartomeu d’Artesa de Segre, que se celebra aquest cap de setmana en aquesta població de la Noguera.

L’acte inaugural va consistir en la tradicional tallada de cinta i que va incloure la participació dels cantaires de l’Orfeó Artesenc i del Grup de Caramelles La Dàlia Blanca, a més d’una cercavila amb l’Associació Los Follets i la Colla Gegantera d’Artesa de Segre. A continuació, les autoritats van efectuar un recorregut per diferents espais del certamen.

La Fira de Sant Bartomeu i el mercat setmanal dels diumenges d’Artesa de Segre han assolit enguany 576 anys de vida, ja que el rei Alfons IV el Magnànim va concedir aquests dos privilegis al poble per tal de reactivar l’economia, molt malmesa com a conseqüència d’una forta crisi.

L’alcalde d’Artesa de Segre, Mingo Sabanés, va destacar ahir “l’increment en 35 o 40 estands a la Fira gràcies a la incorporació enguany de paradetes de productes gastronòmics de la zona que des de fa uns mesos ofereixen melmelades, formatges, oli... a aquesta localitat de la Noguera”.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats