Lleida
6/23° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

Asaja reclama que els costos de producció de la fruita de la nova Llei de la cadena alimentària els fixin els productorsL'organització demana al Ministeri d'Agricultura que augmenti les sancions en cas que no es compleixi la normativa


Asaja ha reclamat aquest dijous al Ministeri d'Agricultura que els costos de producció de la fruita dolça de la nova Llei de la cadena alimentària els marquin els propis productors. Durant la reunió sectorial estatal de la fruita dolça celebrada a Madrid, a la direcció general de Produccions i Mercats Agraris del Ministeri, el president d'Asaja Lleida, Pere Roqué, ha denunciat que els preus fixats pel Ministeri no reflecteixen el que finalment acaba rebent productor. A la vegada, l'entitat s'ha queixat del fet que les sancions, en cas que no es compleixi la llei, "són massa baixes" i, per això, ha demanat augmentar-les. Asaja també ha demanat implementar un pla d'arrencada de 10.000 hectàrees de fruita de pinyol en tot el territori estatal.

Asaja ha traslladat les seves demandes en la reunió, presidida per la directora general de Produccions i Mercats Agraris del ministeri d'Agricultura, Esperanza Orellana, en la qual un dels punts del dia preveia reexaminar el Pla de mesures per a la millora del sector de la fruita dolça, així com l'avaluació de la millora del seguiment de preus de la fruita de pinyol durant la campanya. A més, durant la trobada, s'ha fet balanç de la darrera campanya de fruita de pinyol i de llavor. També s'han revisat diversos temes, com ara l'estat de la situació la reforma de la PAC.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats