Lleida
21/34° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

Bargalló: “La reobertura està sent com estava prevista”El conseller diu entendre la temença dels centres


El conseller d’Educació, Josep Bargalló, va afirmar que la reobertura dels centres educatius està sent “com estava prevista” i ha afegit que “amb pocs alumnes”.

Bargalló va explicar que la previsió és que hi tornin menys de la meitat però que “els que ho necessitin tinguin el servei”. El conseller va assegurar entendre la “temença” d’alguns directors a l’hora d’obrir però va recordar que són “un servei públic i com a tal s’havia d’oferir la possibilitat a l’alumnat que ho necessitava”. Ha afegit que s’han seguit i es seguiran totes les mesures de seguretat que determinin les autoritats sanitàries. El conseller va assegurar que tal i com s’ha plantejat la reobertura dels centres escolars, que va començar aquest dilluns en els territoris en fase 2, es poden complir les mesures de distanciament social i va afegir que això és així perquè hi haurà “poca quantitat d’alumnes” als centres.

Després de les crítiques i temors expressades per directors d’arreu del territori, ha explicat que els serveis territorials els han fet “entendre” que l’escola és un servei públic i que havia de donar aquest servei a alumnes i famílies que ho necessitaven.

D’altra banda, Bargalló va reconèixer que “no s’ha arribat a tothom que ho necessitava” per seguir l’educació a distància. Ha explicat que el sistema de repartiment dels dispositius, personalitzats per a cada alumne, “ha tingut dificultats logístiques per part de les empreses que ho havien de fer” i va explicar que, de fet, aquesta és un dels motius que feia necessari reobrir els centres perquè hi ha casos en que l’única possibilitat de connectar amb l’alumne és “fer-ho presencialment”.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats