Lleida
17/29° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

Bellpuig fa marxa enrere i manté les franges horàries al no complir la densitat inferior a 100 habitantsPer segona vegada, el municipi de l'Urgell es queda a les portes de poder aixecar les restriccions horàries


El municipi de Bellpuig (Urgell) manté finalment les restriccions horàries, ja que malgrat tenir menys de 10.000 habitants, compta amb una densitat de 146,7 habitants per quilòmetre quadrat, superior als 100 que fixa l'ordre publicada aquest divendres al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). D'aquesta manera, l'ajuntament fa "marxa enrere" al no complir un dels dos requisits. El seu alcalde, Jordi Estiarte, ha indicat que haurien "preferit poder acollir-se a aquesta mesura de flexibilització", encara que admet que "no hi poden fer res".

De fet, l'ajuntament ja estava treballant en la redacció d'un comunicat per informar la ciutadania de les novetats que implicava aquesta major flexibilització de les mesures. "Hem hagut de parar màquines i ara informarem la ciutadania que no ho complim", ha afegit l'alcalde.

Així mateix, Jordi Estiarte ha indicat que durant el matí l'ajuntament ha rebut diverses consultes de propietaris de bars i restaurants del municipi que volien saber si podien obrir l'interior dels seus locals. "Per ells canvia molt poder obrir només l'espai exterior a poder obrir l'interior al 40% i la terrassa", ha explicat Estiarte, que ha afegit que "ens haguéssim estimat més per als veïns i per als restaurants i bars poder-nos acollir a aquesta flexibilització però no hi podem fer més".

És la segona vegada que aquest municipi de l'Urgell es queda a les portes de poder 'eliminar les franges horàries. Per una banda, tot i estar poc per sota dels 5.000 habitants a l'aixecar les restriccions a l'EMD Seana, Bellpuig va decidir mantenir les franges horàries "per prudència". Ara, però, malgrat tenir menys de 10.000 habitants, la densitat de població és superior als 100 habitants per quilòmetres quadrat.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats