Lleida
17/29° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

Bellpuig veu ''coherent'' aixecar les restriccions horàries al municipi però critica la ''precipitació'' del govern espanyolAlguns bars no sabien que des d'aquest divendres es permet el consum a l'interior del local amb restriccions


Els veïns de Bellpuig (Urgell) ja poden sortir a passejar i fer esport des d'aquest divendres sense restriccions horàries. El seu alcalde, Jordi Estiarte, considera que la mesura d'eliminar les franges horàries als municipis de menys de 10.000 habitants és "coherent" perquè "s'adapta millor a les necessitats de Bellpuig". Tot i això critica la "precipitació" del govern espanyol a l'hora de fer pública aquestes mesures. Tot i estar poc per sota dels 5.000 habitants a l'aixecar les restriccions a l'EMD Seana, Bellpuig va decidir mantenir les franges horàries "per prudència".Per altra banda, aquest matí encara hi havia alguns bars i restaurants del municipi que desconeixien que des d'aquest divendres es permet el consum a l'interior del local.

El govern espanyol ha publicat al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) una ordre per la qual des d'aquest divendres s'eliminen les franges horàries en municipis de menys de 10.000 habitants que estiguin en fase 0 i 1. L'alcalde de Bellpuig, Jordi Estiarte, ha valorat "molt positivament" la mesura, ja que considera que és "coherent" i "s'adapta més a les necessitats d'un municipi com Bellpuig". En aquest sentit, Estiarte ha assenyalat que la "realitat poblacional" d'aquest municipi de 5.133 habitants sumant els 138 de l'EMD de Seana és diferent a les dels municipis de 10.000 habitants.

Tot i això, l'alcalde ha assegurat que ha rebut l'ordre "amb una mica de sorpresa", ja que des de l'ajuntament no entenen "aquesta precipitació a l'hora de prendre les mesures". "És bo que es vagi rectificant algunes restriccions però no estem d'acord en la manera que s'estan fent les coses", ha indicat. Estiarte considera que el "més lògic" seria que les mesures s'anunciessin amb uns dies de marge perquè la gent "pogués adaptar-se "d'una manera mes senzilla a totes les novetats que es van introduint", en referència als bars i restaurants que des d'aquest mateix divendres també poden obrir per al consum a l'interior, com així detalla l'ordre. "Els bars i restaurants han de readaptar les seves instal·lacions i això no es fa d'un dia per l'altre", ha afegit.

De fet, tant el Bar Sant Roc com el Bar Florensa de Bellpuig, aquest divendres al matí encara desconeixien que poden obrir per al consum al seu interior amb restriccions. "Ja ho esperàvem perquè hi ha clients que els agrada més estar dins el bar", ha explicat la propietària del Bar Florensa, Joana Jordan. Tot i això, aquest divendres els clients que hi havia a aquest bar estaven a la terrassa perquè, segons Jordan, no s'havia assabentat de la nova ordre publicada al BOE. La propietària del bar ha descartat obrir l'interior del local aquest divendres sinó que té previst fer-ho a partir de dissabte. "Avui vull calcular més bé els metres de distància entre taula i taula per tenir-ho ben bé per poder començar a obrir a partir de demà", ha assenyalat Jordan.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats