Lleida
4/20° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

Catorze andròmines prenen els carrers del Centre Històric en la Cursa de Llits més esbojarradaEl Mijac de Balàfia, amb la versió particular d’Apolo, guanya la prova i s’endú de premi un viatge per a quatre persones


Els carrers del Centre Històric de Lleida van ser ahir l’escenari de la Cursa de Llits, la carrera més esbojarrada de l’any, que va aplegar un total de 14 andròmines. El Mijac de Balàfia, amb la versió particular d’Apolo, va ser l’andròmina guanyadora. 

Els participants van haver de superar les diferents proves, que l’organització va preparar al llarg de l’itinerari, en el menor temps possible, tot recorrent el trajecte entre les places de Sant Josep i Sant Joan animats pel públic lleidatà. El tinent d’alcalde i regidor de Ciutat i Cultura, Jaume Rutllant, conjuntament amb el regidor Mobilitat Joan Ramon Castro, va formar part del jurat i va qualificar i inspeccionar cadascun dels vehicles abans de donar la sortida a la cursa, que va arrencar a la plaça Sant Josep, per després dirigir-se a la baixada dels carrers Lluís Besa i la Palma i fer cap, a través de l’Almodí Vell, davant la Catedral, on hi havia la primera de les proves preprades, que puntuaven per determinar qui seria el guanyador final. 

L’originalitat i l’audàcia en la confecció dels llits es van fusionar amb l’agilitat i la rapidesa que requereix la cursa, segons les bases de la cursa, per determinar els guanyadors. Darrere d’Apolo, andròmina del Mijac de Balàfia, es van classificar els següents vehicles: Espanta Dimonis (La Clamor); Fènix (Esplai Epis); L’Abocador del Consumisme (Parròquia Sant Ignasi) i El Llit Èpic (també de l’Esplai Epis). 

El jurat de la cursa va valorar diversos aspectes a l’hora de puntuar: l’originalitat, l’enginy, la seguretat, la millor disfressa, la rapidesa i el temps en les proves, ja que es tracta d’una contrarellotge amb diverses proves que s’han de superar el més ràpid possible. 

La Cursa de Llits, que amb el suport de la Paeria, després de ser recuperada pels Castellers de Lleida fa disset anys, ha estat una edició més un èxit de participació i d’assistència de públic, que va sortir als carrers i places per presenciar l’esforç dels concursants amb gresca i diversió. La varietat dels temes dels llits i de les disfresses, així com l’enginy i la destresa dels participants van ser una nota a destacar. 

El tinent d’alcalde Jaume Rutllant, el president i els caps de colla de Castellers de Lleida han estat els encarregats de lliurar els reconeixements als guanyadors, en un acte que va conduir el regidor Joan Ramon Castro, en finalitzar el Ball del Vermut de Carnaval,  a la plaça Sant Joan.?La Gran Rua de dissabte, l’acti vitat més esperada i multitudinària del Carnaval, va aplegar als carrers de la ciutat unes 20.000 persones, que van gaudir amb les disfresses proposades per les 43 carrosses i 12 comparses participants. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats