Lleida
14/29° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

Cau una tromba d’aigua i pedra a Ivars d’Urgell sense deixar afectació a les collites de fruitaLa pluja es va concentrar al mateix nucli i també va afectar altres punts de la comarca com Castellnou de Seana Vila-sana


Una tromba d’aigua i pedra va caure ahir sobre les sis i mitja de la tarda a Ivars d’Urgell sense provocar danys en les collites de fruita.

El regidor d’Agricultura i ramaderia del municipi, Bernat Ramon Pedros, va explicar que van caure quatre pedres i que aquestes van afectar majoritàriament al nucli d’Ivars d’Urgell. De la mateixa manera, també va apuntar que va tenir menys afectació en finques dels municipis de Castellnou de Seana i Vila-sana. El regidor va explicar que entre la fruita afectada per la pedregada caiguda ahir a la tarda hi ha pera i poma.

Per la seva banda, el president del sindicat agrari Asaja a Lleida, Pere Roqué, va explicar que el focus es va localitzar sobretot al mateix poble d’Ivars i que la resta de zones on va caure la pedra, l’impacte va ser menor. La darrera pedregada important es va registrar al mes de juny i va causar danys  d’entre el 60 i el 100% a les collites de fruita de diverses finques del Segrià. Agroseguro va estimar els danys en uns 20 milions d’euros.

Cal recordar que aquest passat dimecres Tàrrega va registrar una tempesta que va deixar 25 litres en 30 minuts al municipi i que va fer caure dos arbres sense causar ferits. La pluja va anar acompanyada de fortes ratxes de vent que van arribar a superar els 74 quilòmetres per hora i també va afectar altres punts de l’Urgell com Riucorb, amb 30,2 litres i localitats com Nalec, Verdú o Vallbona de les Monges.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats