Lleida
6/14° C (pluja)
97% 26 km/h


Cervera celebra una lluïda Festa Major de febrer
La Festa Major del Santíssim Misteri va presentar nombroses activitats culturals i festives del 3 al 6 de febrer. L’acte central de la festa fou el tradicional Cant de les Completes, que va omplir de públic la parròquia de Santa Maria el diumenge 5 de febrer.

L’escenificació de les Completes del Santíssim Misteri, dirigides per Xavier Puig els darrers 20 anys, van aplegar sobre l’escenari més d’un centenar de cantaires de l’Agrupació Coral de Cervera; més de 40 músics de l’Orquestra de Cambra de Cervera i de l’Orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida; la soprano Sandra Roset, el tenor David Garravé, que va haver de substituir Carles Prat; i el baix Toni Marsol.

Hi van assistir el paer en cap, Ramon Royes, i regidors del Consistori; el delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré; el director dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida, Josep Borrell; el bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Mons. Agustí Cortés; i el rector i arxipreste de la Segarra, Mn. Xavier Romero.

Abans del Cant de les Completes, el seguici festiu de la ciutat va acompanyar les autoritats des de la Paeria fins a Santa Maria: les Trampes, timbaler i dos ajudants a càrrec dels Bombollers de Cervera; la bandera del Santíssim Misteri, portada per la Comissió del Santíssim Misteri de la Parròquia de Cervera; l’Àliga de Cervera; les maceres i la Senyera de la ciutat, a càrrec del Club Futbol Sala Femení Cervera-Segarra.

La festa major va incloure altres activitats com el Retroencants Cervera Market al carrer Major; el Pregó de la Passió 2017, a càrrec de l’actor cerverí Jaume Carbonell Vidal, que fou homenatjat a la Sala de Plens de la Paeria; l’espectacle de teatre musical per a nadons “L’arbre de la Jana”, amb la companyia cerverina Les Mezzos, en dues exitoses sessions a l’Auditori; l’actuació de Santi Mirón, viola de gamba, en un concert a la Paeria a benefici de l’ONG Save The Children; música tradicional amb el 3r Misteri Folk, que va omplir de públic l’església de Sant Joan; el 18è Concurs de sardanes revesses, a l’Auditori Municipal; i el concert i ball de fi de festa amb la reconeguda orquestra La Principal de la Bisbal.

Informació: Paeria de Cervera / Fotografia: Jordi Prat

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats