Lleida
2/12° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Comencen a netejar les pintades feixistes aparegudes al Monestir de Santa Maria de les FranquesesEs calcula que tindrà un cost de més de vuit mil euros


Tal com va avançar Balaguer Televisió, les tasques van començar aquest dimarts, després que el tècnics Centre de Restauració de Béns Mobles del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya avaluessin els danys. Segons el mateix mitjà, netejar parets amb 900 anys d’història poden arribar a durar fins a dues setmanes. El cost aproximat de la eliminació de les pintades ultres és de 8.500 euros. 

Cal recordar que els fets van passar el passat 12 de maig, quan l’Ajuntament va denunciar que havien pintat esvàstiques i consignes franquistes al Monestir. Ja en el seu moment, la directora del Museu de Noguera, Carme Alòs va explicar l’afectació que tindrà sobre la pedra el procés de treure les pintades, degut a que es tracta de pedra sorrenca que es desfà molt “fàcilment”. 

L’edifici de Santa Maria de les Franqueses és un monestir romànic de l’orde del Cister fundat el 1.186 declarat Bé cultural d’interès nacional.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats