Lleida
19/34° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

Concurs de Paelles a Torres de Sanui i Aplec de GrenyanaVint-i-nou colles participen en el concurs de paelles, que apleguen més de 600 persones en el dinar


Els lleidatans han celebrat avui dues trobades populars tradicionals, que marquen el final de les activitats festives estiuenques a l’Horta de Lleida: l’Aplec de Grenyana i l'XII Concurs de Paelles a la partida de Torres de Sanui, en les quals han participat l’alcalde Fèlix Larrosa i diversos regidors del consistori municipal.

Els més matiners han estat a l’Aplec de Grenyana, on bon matí s’ha celebrat una missa en honor de la Mare de Déu de la partida, cerimònia que ha estat oficiada pel bisbe de Lleida, Salvador Giménez Valls. Sardanes, aperitiu i campionat de botifarra han precedit a les cucanyes i el ball de tarda, que ha anat a càrrec del grup Golden. Al migdia, però l’alcalde Larrosa s’ha atansat a saludar els veïns i ha romàs una estona a la festa, en companyia de la presidenta de la partida, Dolors Comes, i la regidora Rosa M. Salmerón.

Per una altra part, les antigues escoles de la partida Torres de Sanui ha aplegat unes 600 persones per gaudir de l'XII Concurs de Paelles, en el qual han competit 29 colles, que han elaborat els seus arrossos sota la supervisió d’un jurat, encapçalat per Ramon Solsona, gerent de la Federació d’Hostaleria de Lleida, i compost pels xefs Ramon Molina i Jesús Mazuque.

L’alcalde de Lleida s’ha incorporat a la trobada i, en companyia del president de la partida de Torres de Sanui i regidor de l’Hàbitat Rural i la Sostenibilitat, Joan Queralt, ha saludat totes les colles participants. Es dóna la circumstància que, a causa de l’increment de penyes que concursen, que creix cada any, els organitzadors han hagut d’augmentar el recinte on es cuinen les paelles. Després del dinar s’han lliurat els premis als primers classificats.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats