Lleida
17/29° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

Craviotto torna a patrullarEl palista lleidatà es reincorpora a la Policia Nacional de Gijón per ajudar mentre dura la crisi del coronavirus


Finalment Saúl Craviotto ha deixat Sevilla, on es trobava passant la quarantena al costat de la seva família, per a unir-se a la Policia de Gijón i ajudar en la lluita contra el coronavirus. El piragüista lleidatà, membre de la Policia Nacional amb un permís especial per la seva condició d'esportista d'elit, ha volgut sumar-se als seus companys mentre duri la crisi.

"Vaig tornar al meu treball davant la necessitat de la situació que vivim. No puc demanar més pel tracte que han tingut amb mi els companys", explica l'esportista en unes declaracions recollides pel Comerç.

Res més conèixer-se la decisió del Comitè Olímpic Internacional d'ajornar els Jocs de Tòquio, Craviotto es va posar en contacte amb el cap de la Policia Nacional de Gijón per a oferir-se a ocupar un lloc al costat dels seus companys. Ara torna a ser al carrer i afirma sentir-se molt a gust en la seva labor professional i agraït per l'acolliment. "No puc demanar més pel tracte que han tingut amb mi".

La seva labor diària li permet compaginar els entrenaments que fa com a rutina per intentar esmorteir els efectes del confinament, dels quals tampoc es lliura. Als matins forma part de la patrulla UPR i a les tardes s'exercita amb intensitat a la seva casa per a no perdre la forma, motivat per a arribar tan bé com sigui possible als Jocs del pròxim any.

El lleidatà explica que "faig les labors habituals amb el meu company. Controlem una miqueta el trànsit a la ciutat i, com és lògic en aquest moment, preguntem a les persones el motiu del seu desplaçament".

Craviotto, en aquest sentit, trenca una llança per la ciutadania. "La gent a Gijón és solidària i té un bon grau de responsabilitat amb el confinament que ha de guardar", subratlla el piragüista olímpic.

A les tardes, canvia l'uniforme i entrena com l'esportista d'elit que continua sent malgrat les circumstàncies. A la seva llar s'exercita amb L'ergòmetre, al que afegeix exercicis específics que li mana el seu entrenador, Miguel García. "Uns dies les sessions són de dues o tres hores i uns altres puc arribar a les quatre o cinc, no em queda altra".

Craviotto té el desig que aquesta crisi sanitària que assota el món sencer "passi com més aviat millor" i té molt clar que ara mateix el primer és el primer i continuarà enfundant-se l'uniforme "fins que els meus superiors em necessitin".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats