Lleida
7/16° C (núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

Creu Roja, Càritas i Arrels ofereixen un espai on podran dormir temporers que arriben a Lleida per treballar a la fruitaHabiliten deu places en locals parroquials i els usuaris també podran disposar d'aliments, dutxa, bugaderia i consigna


Creu Roja, Arrels-Sant Ignasi i Càritas Diocesana de Lleida, en col·laboració amb la Plataforma Fruita amb Justícia Social, han creat un espai on podran pernoctar de manera temporal temporers que arriben a la ciutat per treballar a la campanya de la fruita. Davant la situació actual generada per l'emergència sanitària, les tres entitats col·laboraran per poder oferir una resposta a aquest col·lectiu complementant així el dispositiu que l'Ajuntament de Lleida posarà en marxa l'1 de juny. La iniciativa d'aquestes entitats socials permetrà donar allotjament a deu persones en locals parroquials, però també podran disposar d'aliments i de serveis com ara els dutxa, bugaderia i consigna.

Arrels Sant Ignasi ofereix un espai que ha habilitat en els locals parroquials, a més de dos tècnics, un dels quals coordinarà l'allotjament així com un vetllador per a les pernoctacions. Per la seva banda, Càritas Diocesana farà les filiacions que donen accés al servei, la bugaderia i aportarà un mediador. Per la seva banda, Creu Roja facilitarà als usuaris material de descans, d'higiene personal, aliments per al sopar així com voluntariat per a la gestió de l'allotjament.

A banda dels voluntaris de les tres entitats, també hi col·laboraran membres de la plataforma Fruita amb Justícia Social, que informaran els usuaris dels drets que tenen els treballadors agraris. A la vegada, els promotors de la iniciativa fan una crida a la col·laboració d'altres entitats i agents socials.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats