Lleida
6/10° C (pluja)
97% 26 km/h


Desfilada de les alumnes dels tallers de costura a Lleida
La regidora de Polítiques d’Igualtat, Sara Mestres, ha reconegut i felicitat les entitats de dones de Lleida que mantenen “viu l’art de la costura, creant espais d’aprenentatge, de col·laboració i de solidaritat entre les dones” i també ha volgut fer extensiu l’homenatge a dones quetot i viure situacions de vulnerabilitat o d’especial dificultat personal o familiar, “continuen posant fil a l’agulla, dia a dia, de manera incansable per contribuir a teixir una cadena d’ajuda mútua i solidaritat femenina”

L’Auditori Municipal Enric Granados ha acollit aquest dijous la tradicional desfilada de moda de les alumnes dels tallers de costura d’entitats i grups de dones. 165 persones, dones de diferents edats i nenes i nens, han participat en la desfilada que ha organitzat la Regidoria de Polítiques d’Igualtat- Casal de la Dona de la Paeria, amb la col·laboració de l’Auditori i de 10 entitats de dones de la ciutat. La regidora d’aquesta àrea, Sara Mestres, ha afirmat que l’acte serveix per reconèixer i felicitar les entitats de dones de Lleida que mantenen “viu l’art de la costura, creant espais d’aprenentatge, de col·laboració i de solidaritat entre les dones” i també ha volgut fer extensiu l’homenatge a dones que tot i viure situacions de vulnerabilitat o d’especial dificultat personal o familiar, “continuen posant fil a l’agulla, dia a dia, de manera incansable per contribuir a teixir una cadena d’ajuda mútua i solidaritat femenina”

Les dones que integren les vocalies són les models que pugen a l’escenari per mostrar les seves creacions i la roba que han confeccionat a mida, amb el guiatge de les modistes i professores dels tallers, durant aquest curs 2016-2017. L’acte posa en valor també el conjunt d’activitats que es fan amb la iniciativa i la solidaritat femenina.

Les entitats participants d’enguany han estat:

Àrea de la dona del Centro Extremeño.

Grup de Dones de Magraners

Vocalia de Dones de l’Associació Veïnal de Jaume I

Grup de Dones de l’Organització Veïnal de Pardinyes

Associació de dones del Clot

Vocalia de Dones de l’Associació Veïnal Escorxador - Templers

Grup de costura Llar de persones jubilades de la Bordeta

Alumnes del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Confecció i Moda de l’Institut Guindàvols

Àrea de la dona de Cappont

Vocalia de Dones de l’Associació Veïnal Instituts - St. Ignasi

Aquesta desfilada s’emmarca dins de les activitats de celebració del Dia Internacional de les Dones que, un any més, s’ha dut a terme amb un programa d’actes unitaris, amb 49 propostes diverses que han estat promogudes o que han comptat amb la col·laboració de 44 entitats. Les activitats clouran dijous 30 de març amb una xerrada sobre la salut cardiovascular amb perspectiva de gènere, a càrrec del Dr. Carlos Tomàs, dins de l’Espai salut de l’Activat al Casal, al Centre Cívic de Cappont.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats