Lleida
19/34° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

Dog Camp Junior, campaments per a infants i els seus gossos al Pallars JussàSe celebren a Senterada del 5 al 18 de juliol, en dos torns diferents


L’Associació Catalana d’Excursionisme Caní ACEC 4 Turons organitza la sisena edició del Dog Camp Junior, els campaments per a infants d’entre 7 i 14 anys i els seus gossos, que se celebren a Senterada del 5 al 18 de juliol, en dos torns. A causa de la Covid-19, els grups s’han vist reduïts a 18 infants per torn i s’ha apostat per fer l’allotjament en bungalows.

Enguany és la sisena edició d’aquesta iniciativa pionera a Catalunya, uns campaments o convivències pensades i estructurades per a nens i nenes que vulguin saber més sobre el món del gos.

Durant uns dies els infants podran conviure amb les seves mascotes, entendre el llenguatge del gos per poder establir una bona comunicació, un bon vincle i, en un futur, una millor convivència infant, gos i societat. Amb el Dog Camp Junior "pretenem sensibilitzar i ensenyar als infants a entendre aquest gran company que és el gos".

A més de treballar el vincle entre l’infant i el seu gos, els problemes de conducta de l’animal i el seu llenguatge, també es treballen els valors com el respecte, l’empatia, la confiança o la tolerància cap al gos i també cap als propis infants.

Des de l’ACEC es vol contribuir a que els nens creixin amb bons valors coneixent com han d’educar el seu gos. Eliminant així problemes de comportament incívics (com les femtes al carrer); o l’agressivitat de la mascota. L’objectiu dels campaments és fer que els nens i nenes puguin entendre la seva mascota, i la dels altres, i que puguin tenir una bona convivència amb la resta de la comunitat.

Durant els campaments els nens aprenen diverses metodologies d’educació canina, sobretot la positiva o cognitiva. La millor manera d’aprendre per un gos és el joc i per als infants és una metodologia que també funciona amb molts bons resultats, així que s’estimulen els aprenentatges amb aquest sistema.

Al Dog Camp Junior els infants faran diverses activitats i tallers amb el seu gos com primers auxilis, barrancs, caiac, salvament aquàtic, mantrailing, teràpies assistides, orientació, agility, habilitats canines, disc dog, propiocepció, pista americana, perruqueria canina, taller de corretja, habituació al transportí i al morrió i rafting.

Durant els campaments els infants rebran la visita de diferents ponents que els faran master class dedicades a temes canins com senyals de calma, agressivitat canina, nutrició canina, nutrició i orientació i progressió en alta muntanya amb el gos.

El Dog Camp Junior és un projecte molt ampli on hi treballen etòlegs, pedagogs, instructors canins, directors de lleure, tot un equip de professionals que treballen tot l’any per poder dur a terme aquests campaments amb infants i els seus gossos.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats