Lleida
17/30° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

Educació dona accés lliure als continguts i recursos educatius de l’Institut Obert de CatalunyaA partir de dilluns tots els materials d’aquest centre estaran penjats gratuitament a les plataformes digitals Alexandria i EIX


El departament d’Educació ha obert a tota la ciutadania els continguts i recursos de l’Institut Obert de Catalunya (IOC) davant “l’actual situació d’excepcionalitat pels efectes del covid-19”. Segons un comunicat de la conselleria difós ahir dissabte, tots els materials d’aquest centre estan penjats a les plataformes digitals Alexandria (biblioteca de recursos digitals per a l’aula) i EIX (entorn virtual d’aprenentatge) a partir de dilluns i mentre duri el tancament dels centres educatius. 

De forma habitual, l’IOC disposa de continguts oberts de forma permanent, d’una banda materials formatius dels cicles de formació professional i de l’altra cursos oberts del projecte miniops, dedicat a oferir continguts sobre temes concrets gratuïtament.

Ara, però, de forma excepcional, s’obren per l’emergència actual, entre d’altres, els cursos per a 29 assignatures de batxillerat, tant de comunes com de modalitat , com, per exemple, biologia, dibuix artístic, fonament de les arts, llatí o història de la filosofia. També es podran consultar els mòduls per obtenir el Graduat en Educació Secundària Obligatòria (GESO), que inclou, per exemple, geografia, anglès, escriptura creativa o ciències naturals.

L’IOC és un institut amb 12 anys d’història dedicat exclusivament a la formació de persones adultes a distància. L’ensenyament i aprenentatge es du a terme mitjançant un campus virtual i ofereix cicles formatius d’FP, batxillerat, secundària, llengues, curs de preparació a les proves d’accés d’FP o preparació a les PAU, entre d’altres.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats