Lleida
6/10° C (pluja)
97% 26 km/h


El bisbe Salvador presideix la festa de Santa Teresa Jornet a Aitona
El bisbe Salvador va presidir el matí del dissabte 26 d’agost la festa de lleidatana i filla d’Aitona Santa Teresa Jornet, amb la comunitat de germanetes dels Ancians Desemparats del seu poble natal.

Ho feu a les 11 del matí, a la capella de la residència Santa Teresa Jornet guarnida de flors i plena de goma gom pels ancians i familiars que els acompanyaven, així com per un bon nombre de vilatans, entre ells diversos matrimonis que celebraven les seves Noces d’Or i aitonencs que en aquest any compleixen 80 anys de vida, homenatjats per l’ajuntament, tot commemorant Santa Teresa Jornet com a patrona de l’Ancianitat. Tanmateix si van fer presents altres vinguts dels pobles propers del Baix Segre i de les Garrigues, així com de Lleida capital.

El bisbe Salvador concelebrà l’Eucaristia de la festa amb setze sacerdots diocesans. A la celebració religiosa, que fou solemnitzada per la Coral Etosca dirigida per Iolanda Dolcet, assistí convidat per l’ajuntament d’Aitona el conseller de la Presidència de la Generalitat Jordi Turull, acompanyat per l’alcaldessa Rosaria M. Pujol i altres autoritats.

El bisbe de Lleida en la seva homilia convidà al poble d’Aitona a no perdre mai la memòria, el record i l’estima per tant singular filla, exemple de caritat i humanitat i va agrair l’entrega i preocupació de les germanetes pels ancians i a aquests la seva saviesa, convidant a tots a: “admirar la nostra Santa i la seva congregació”.

Record i pregària per les víctimes del terrorisme

En el moment de l’ofertori es van fer les ja habituals ofrenes de fruits de la terra com pomes i préssecs del Baix Segre o l’oli de les Garrigues, afegint-hi una de prou simbòlica com fou un pomell de 15 rosses vermelles, dos d’elles blanques en record dels dos infants i dels tretze adults morts com a conseqüència de l’atemptat de les Rambles de Barcelona, pregant per ells, pels ferits i familiars tot demanat a Déu el do de la Pau.

Abans de finalitzar la celebració, prengué la paraula l’alcaldessa per tal de significar la festa de la Santa filla del poble i fent esment del lema “Aitona bressol de sants” que rep els visitants que arriben a aquesta localitat, evocant també al beat P. Francesc Palau, oncle de la santa i al també beat i màrtir Mn. Josep Camí. Tanmateix agraí a les germanetes la seva dedicació als ancians i desemparats, seguint l’exemple de la seva fundadora i filla d’Aitona Santa Teresa Jornet: “La Santa Catalana més universal, que ens omple d’orgull tots”, digué. A les seves paraules, s’uní el conseller Jordi Turull, destacant el just homenatge i reconeixement que cal fer sempre a la gent gran per tot el que han fet per nosaltres i el nostre país en moments molts difícils, enaltint alhora el treball i dedicació de les germanetes. La superiora d’Aitona Montserrat Brescó, en nom de tota la comunitat agraí a tothom la seva assistència i companyia en la festa de la seva fundadora.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats