Lleida
20-35° C (sol)
97% 26 km/h


El cap de la Guàrdia Civil a Catalunya: "Els somriures traïdors ens estimulen i la difamació ens anima"Garrido agraeix que els Mossos protegeixin les seves casernes però no dona cap condecoració a la policia catalana


El cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, Pedro Garrido, ha dit que les actuacions de la Guàrdia Civil durant l'1-O han convertit el cos en un "referent destacat de la llei i l'ordre" però també han posat al cos al punt de mira de "col·lectius minoritaris" que els han "difamat" anomenant-los "torturadors, assassins i violadors". Davant "aquestes actituds bellaques" Garrido ha dit que no canviaran la forma d'actuar ni el desig de "donar el nostre servei a tots els ciutadans" perquè "els seus somriures traïdors ens estimulen, la difamació ens anima i la fustigació ens referma i reforça". Durant l'acte, que s'ha celebrat a la comandància de Sant Andreu de la Barca, s'han lliurat condecoracions a diversos cossos policials, però no als Mossos d'Esquadra.

Garrido ha començat la seva intervenció exposant que l'any passat no es va celebrar la Patrona "per les extraordinàries circumstàncies que passaven a Catalunya" i per aquest motiu van decidir "suspendre les celebracions". Per això, ha dit que aquest any és "el del retrobament amb les institucions, així com el d'amics, col·laboradors i ciutadans".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats