Lleida
14/29° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

El Casc Antic alerta que encara dormen molts temporers al carrerEls veïns diuen que la Policia els desperta i els fa fora de l’Ereta


Encara hi ha molts temporers que segueixen dormint al carrer, sobretot sota dels porxos del Centre Cívic de l’Ereta, al Casc Antic de Lleida, i els veïns del barri ho denuncien gairebé a diari perquè consideren que és una trista realitat que no s’ha d’amagar. Tot i que l’Ajuntament de Lleida fa temps que va habilitar els pavellons de Fira de Lleida per donar aixopluc als treballadors temporals atrets per la campanya de la fruita que no tenen on dormir, encara en queden que es refugien pels racons del Casc Antic, segons denuncien des de la plataforma veïnal Som Veïns.

Ahir, per exemple, els veïns van fer unes fotos a les 7 del matí on es veu perfectament que una patrulla de la Guàrdia Urbana fa fora els temporers refugiats sota dels porxos de l’entrada del local social del barri de l’Ereta. Segons els veïns, es tracta d’un servei planificat i diari que fa la Policia Local per despertar i fer fora els temporers perquè hom pensi que no hi són i que no hi ha gent passant la nit al carrer. La plataforma, en aquest cas, també critica a la regidora de Participació de la Paeria, Elena Ferre, que en una carta publicada recentment als mitjans de comunicació fa referència a “les persones migrades que dormien al carrer al Centre Històric”.

Així ho diu, en passat, como si aquesta no fos la realitat actual de cada dia, segons els veïns, que mantenen una pugna amb els regidors municipals perquè volen que esmercin molts més esforços en tenir cura i dignificar el Casc Antic. Pavellons de la Fira Per altra banda, un altra punt on es concentra molta gent que tot indica que busca feina a la fruita és sota dels dos pavellons coberts (però sense parets) de Fira de Lleida, aquells que s’ubiquen més a prop de l’Avinguda Víctor Muñoz.

Molts temporers, aparentment immigrants, passen allà la jornada i fins i tot dormen sobre cartons i mantes, al marge d’aquells que ho fan als pavellons oficials que gestiona la Paeria amb la col·laboració de les entitats socials que donen un cop de mà. Curiosament, la carpa que es va instal·lar davant dels pavellons perquè els usuaris poguessin restar a l’ombra, es va desmuntar fa una setmana. La Paeria va habilitar la carpa, cedida per la Diputació de Lleida, el 14 de juliol per tal que els usuaris dels pavellons poguessin disposar d’un espai cobert i amb serveis durant el dia. Una trentena de persones van dinar diàriament, i durant el dia n’ha fet ús unes 30 persones, de mitjana.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats