Lleida
7/16° C (núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

El Consell de Ministres aprova una pujada del 2% del sou als funcionaris, que beneficiarà 24.658 persones de LleidaL'increment salarial total ascendirà a 3.212.000 euros i afecta els treballadors de les administracions estatal, autonòmica i local.


El Consell de Ministres va aprovar ahir per decret llei la pujada del 2% del salari dels empleats públics per al 2020 que s'aplicarà de forma immediata amb efectes de l'1 de gener i que beneficiarà un col·lectiu de més de 2,5 milions de treballadors.

El Ministeri de Política Territorial i Funció Pública calcula que el cost de la pujada salarial ascendirà a 3.212.000 d'euros, ha informat en un comunicat en què va detallar que l'increment s'aplicarà als empleats públics de les administracions estatal, autonòmica i local, i també al sector públic empresarial.

"Complim el nostre compromís amb els empleats públics, una prioritat perquè són la base del nostre Estat de benestar i els que contribueixen amb el seu esforç al sosteniment del que més iguala, els serveis públics", va dir la ministra portaveu de Govern, María Jesús Montero, en la roda de premsa posterior al Consell.

La pujada del 2% estava pactada en l'acord a tres anys signat al març de 2018 pel Govern de l'PP amb els sindicats majoritaris del sector públic (CCOO, UGT i CSIF) i a què ha hagut d'anar donant compliment al Govern socialista a l'arribar al poder al juny de 2018 després de la moció de censura a Mariano Rajoy.

El Ministeri de Política Territorial i Funció Pública va explicar que el decret llei no només recull l'increment fix del 2% previst per al 2020 en aquest acord, sinó que també regula la pujada variable de fins a l'1% lligada al PIB i del 0,30 % destinada a fons addicionals per a la implantació de plans de millora de la productivitat o l'eficiència, entre altres mesures, prèvia negociació col·lectiva.

L'acord establia una pujada del 0,20% addicional si l'economia creix el 2,1% el 2019, que pot arribar fins a l'1% si el PIB avança el 2,5%.

La previsió de creixement del Govern per a 2019 és del 2,1%, tot i que alguns organismes i serveis d'estudis calculen que ha quedat entre l'1,9 i el 2%. Fins a 316.759 treballadors públics de Catalunya s'hi veuran beneficiats. D'ells, 24.658 persones són funcionaris públics a Lleida (14.750 dones i 9.908 homes).

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats