Lleida
18/32° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

El contenciós d’Ipcena deixa l’ampliació de Baqueira Beret cap al Pallars Sobirà enlaireL’organització ecologista demana al jutge que desautoritzi el telecadira que entra a la zona perifèrica d’Aigüestortes


Baqueira Beret tenia previst iniciar les obres dels dos primers telecadires d’aquest nou sector aquesta primavera però la presentació recent de l’escrit de demanda per part d’Ipcena al jutge podria paralitzar el projecte.

L’organització ecologista Ipcena ha presentat en les darreres setmanes davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) un escrit de demanda dins del contenciós contra el projecte d’ampliació de l’estació de Baqueira Beret cap al Pallars Sobirà.

En aquest escrit Ipcena argumenta davant el jutge perquè sol·licita que desautoritzi el telecadira projectat dins de l’àrea perifèrica del Parc Nacional d’Aigüestortes.

Els ecologistes també demanen que s’impedeixi fer abocaments d’aigües residuals al riu Bonaigua, que neix a la Peülla i que està dins d’un espai protegit.

El portaveu d’Ipcena, Joan Vàzquez, va afirmar ahir que “amb la presentació de l’escrit de demanda el contenciós queda ara vist per sentència” i no es produirà segurament abans d’un any.

Aquesta situació deixa en el aire en aquests moments el projecte i la seva execució, si bé des d’Ipcena assenyalen que “sí que es podrien fer obres no vinculades al contenciós”. Baqueira Beret tenia previst iniciar aquesta mateixa primavera la construcció dels dos primers telecadires de la nova estació de la Peülla ja que l’Ajuntament d’Alt Àneu ja va otorgar la pertinent llicència d’obres. Un dels telecadires connectaria el Cap del Port de la Bonaigua, a 2.070 metres d’altitud, amb el Cap de la Peülla, a més de 2.300 metres d’alçada. Aquest remuntador permetria la connexió amb l’actual domini esquiable de la Val d’Aran. L’altre connectaria la zona baixa de la Peülla, al Clot Gran, amb el Cap del Port.

Aquests dos remuntadors suposaven una inversió de 9 milions d’euros. La nova estació d’esquí alpí que Baqueira Beret projecta al Pallars, en concret a la Peülla, es composaria de 9 remuntadors quan estigués totalment executada.

Per a Joan Vàzquez, “és una barbaritat que es projecti un telecadira dins de l’àrea protegida més important del país, el Parc Nacional d’Aigüestortes”, per la qual cosa reclama al jutge que el desautoritzi, “ja que l’esquí és incompatible dins d’un Parc Nacional”.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats