Lleida
3 - 14° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


El govern espanyol recorrerà "immediatament i sense vacil·lació" una investidura a distància de PuigdemontMéndez de Vigo diu que el pla de Puigdemont és una "fal·làcia i una pretensió irrealitzable" des del punt de vista jurídic


El govern espanyol recorrerà davant del Tribunal Constitucional "d'immediat i sense vacil·lació" si es produeix una investidura a distància de Carles Puigdemont. Així de taxatiu ha estat el portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, que ha argumentat que el reglament del Parlament requereix de la presència "real" del candidat. "El reglament diu que l'orador pot parlar des la tribuna o l'escó però no des del plasma", ha manifestat. Per això, considera que, a nivell jurídic, no es pot permetre una investidura sense que el candidat estigui a l'hemicicle.

"El que vol fer Puigdemont és una fal·làcia, una pretensió irrealitzable que va contra els textos jurídics i contra el sentit comú", ha afegit el portaveu de l'executiu de Mariano Rajoy. Méndez de Vigo ha dit que el 155 de manera "lenta però inexorable" està retornant "la normalitat institucional" a Catalunya i ha posat com a exemple les renúncies de Carles Mundó, Neus Lloveras, Artur Mas o Carme Forcadell. "Els independentistes no han aconseguit cap dels objectius i només han fet mal als catalans", ha declarat.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats