Lleida
19/28° C (pluja)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

El jurat popular considera Josep Puig-gros culpable d’homicidi per unanimitatFiscalia i acusació particular segueixen demanant 12 anys de presó per homicidi amb agreujants


El jurat popular, format per sis homes i tres dones, ha considerat que l’empresari carni Josep Puig-gros és culpable d’homicidi. Puig-gros va matar el seu cunyat, Eduard Ardiaca, a l’obrador que tenia a Torre-serona i després va traslladar el cos al maleter del seu cotxe fins a Barcelona. El jurat ha valorat les proves i ha conclòs que l’acusat és culpable d’haver disparat fins a cinc trets frontals a la víctima, així com han considerat un agreujant el seu abús de superioritat sobre la víctima. D’aquesta manera, ha denegat l’indult i ha decretat per unanimitat que les proves, enumerades i analitzades durant el judici que s’ha allargat des del dilluns d’aquesta setmana fins al dimecres, apunten a la culpabilitat de Puig-gros. 

La fiscalia i l’acusació particular han mantingut la petició de 12 anys de presó per homicidi amb l’agreujant d’abús de superioritat. La defensa ha declarat que “es sotmeten a l’imperi de la llei amb l’aplicació d’una pena màxima de 12 anys de presó”. Durant el judici, que s’ha allargat de dilluns a dimecres, l’acusat va reconèixer que va disparar a la víctima però que va ser “en un moment d’ofuscació”, que “no sabia què feia” i va demanar perdó. Segons els Mossos, Josep Puig-gros va matar a trets al seu cunyat perquè li devia 170.000 euros i no podia ni volia tornar-los-hi. 

Els fets van passar al juny de 2017. La dona de la víctima en va denunciar la desaparició l’endemà i el cadàver va ser localitzat al cap de tres dies, al maleter d’un cotxe aparcat al carrer Béjar de Barcelona.

Josep Puiggròs va confessar els fets el passat mes de febrer en una compareixença a petició pròpia al jutjat que l’ha investigat. Fins llavors i des del seu ingrés a presó, l’acusat havia negat ser l’autor material dels fets tot i els indicis que l’incriminaven.

Ara resta en mans de l’Audiència de Lleida decretar la sentència i determinar l’indemnització i la pena de presó que haurà complir.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats