Lleida
22/39° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

El nombre de positius es dispara a Ponent fins a 71 casos dimartsSalut va advertir del creixement de contagis pels set nous brots


La gerent de la regió sanitària de Lleida, Divina Farreny, va advertir dilluns que el nombre de positius es podria disparar en els propers dies a causa dels set brots detectats a la plana de Lleida. Les proves fetes a les persones implicades en els focus i al seu entorn podien incrementar notablement el nombre de positius per coronavirus.   

Dit i fet. El balanç diari del Departament de Salut fet públic ahir, amb dades corresponent a dimarts, recollia 71 nous positius a la demarcació, 69 dels quals a la regió sanitària de Lleida i 2 a la de l’Alt Pirineu i Aran.

El total de morts per coronavirus a la demarcació se situa fins dimarts -dia al que correspon el darrer del Departament de Salut fet públic ahir- en 240 persones, amb la qual cosa suma ja vuit dies consecutius sense cap víctima per Covid-19. Del total de morts des de l’inici de la pandèmia, 145 han estat a l’hospital o en un centre sociosanitari, 66 en una residència, 9 al domicili, i els 20 restants són morts no classificats. Per contra, s’han comptabilitzat fins ara un total de 1.338 altes hospitalàries, en sumar-hi les cinc que es van registrar dimarts. 

Fins ara s’han detectat 3.842 positius a la demarcació amb l’afegit dels 71 casos que es van confirmar dimarts, el que representa 39 positius més que l’increment oficial que es va produir el dia anterior, dilluns, que havia estat de 32 casos. 

Pel que fa a les residències de gent gran, el nombre de positius confirmats pel Departament de Salut és de 678 persones, el mateix nombre que el dia anterior en no haver afegit cap nou cas dimarts.

Per regions sanitàries, a la de Lleida han mort 210 persones, entre positius i sospitosos, 132 de les quals en hospitals o centres sociosanitaris, 59 en residències, 7 al domicili i 12 casos no classificats. A l’Alt Pirineu i Aran hi ha hagut 30 morts (13 en hospitals i sociosanitaris, 7 en residències, 2 al domicili i 8 sense classificar). 

Pel que fa a positius, a la regió sanitària de Lleida n’hi ha hagut fins ara 3.363 en sumar-hi els 69 de dimarts, 38 més més que l’increment registrat el dia abans, que havia estat de 31. 

La regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran suma un total de 479 positius, dos més que el balanç de dilluns, dia en el qual només hi va haver un contagi.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats