Lleida
21-40° C (sol)
97% 26 km/h


El Parc Natural de l'Alt Pirineu engega una campanya per promoure el consum de carn autòctona'La conservació del paisatge a la taula' vol millorar el coneixement de les persones consumidores sobre les diverses peces de carn i les maneres de cuinar-les


El Parc Natural de l'Alt Pirineu ha engegat una campanya per promoure el consum de carn autòctona i donar a conèixer les diferents possibilitats de cuinar-la. Amb el lema 'La conservació del paisatge a la taula', la campanya es destina a carnisseries, restaurants escoles i altres espais públics per a millorar el coneixement de les persones consumidores sobre les diverses peces de carn existents de les races de bestiar autòctones i les maneres de cuina.

Així, es posa en valor les diferents races ramaderes com la vaca pallaresa, la vaca bruna, l'ovella xisqueta, l'ovella aranesa, la cabra pirinenca i el cavall pirinenc català. La campanya és el resultat d'un estudi i compta amb la col·laboració de les principals associacions ramaderes de l'àmbit del parc.

Així, per cada tipus de carn, la guia incorpora una il·lustració i un I un llistat amb les diferents coccions i les peces més indicades per a cada tipus de cocció, des de les més habituals fins a les més desconegudes. 

La iniciativa s'emmarca en la promoció de l'activitat ramadera i agrícola i el Parc mostra el compromís amb un sector ''actiu'' per a la conservació del patrimoni natural i el paisatge agroramader de les zones de muntanya.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats