Lleida
8/20° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


El pressupost de l'Ajuntament de Mollerussa serà de 14,2 MEUR, un 4% menys que al 2019L'alcalde confia que amb la possibilitat d'aprovació de comptes al Govern i a l'Estat els números "es vegin millorats"


El pressupost de l'Ajuntament de Mollerussa per aquest 2020 serà de 14,2 MEUR, un 4% menys que l'any passat, segons ha avançat aquest dimarts l'alcalde Marc Solsona una vegada l'equip de govern ha tancat els comptes i els ha fet arribar als portaveus dels diferents grups per posteriorment debatre i aprovar en ple el 13 de febrer. Solsona ha assenyalat que es tracta d'uns pressupostos "continuistes" que intenten respondre a la recuperació econòmica del consistori després de l'impuls dels darrers anys. Una vegada esgotat el Pla de barris, Solsona remarca que els comptes són "equilibrats i ordenats" i ha afegit que seran modificables durant l'any amb previsió que millorin si hi ha pressupostos al Govern i a l'Estat.

L'equip de govern de JxCat a l'Ajuntament de Mollerussa va tancar dijous passat la proposta de pressupostos per aquest 2020. Els comptes seran de 14,2 MEUR, un 4% menys que l'any passat i les novetats que desgranaran estaran subjectes a la negociació que hi pugui haver amb la resta de grups amb representació al consistori. La previsió és que s'aprovin en Ple el13 de febrer.

Segons Marc Solsona, són uns pressupostos "continuistes", fruit d'intentar respondre a la recuperació econòmica de l'Ajuntament després de l'impuls dels darrers anys. En aquest sentit, ha afegit que "ordenen" la situació econòmica, una vegada esgotat el Pla de barris, i no es renuncia a les "oportunitats" amb apostes per la inversió i la cohesió social. Un dels capítols que incrementa és el de persona, amb un 1,16%.

L'alcalde també ha assenyalat que no hi ha cap partida ni àmbit que "es mengi l'altre", de manera que els comptes són "equilibrats" amb un repartiment de càrregues entre les diferents taques de l'administració. Es presenten i s'aproven amb un cert retard en comparació a altres exercicis, però Solsona ha explicat que aquest fet es deu a la inherència condicionada pel Pla de barris i el moviment inversor que va comportar. Segons l'alcalde, la reestructuració de l'apartat d'ingressos i la manera com es finança la despesa a banda "ha estat molt acurat

En qualsevol cas, Solsona ha remarcat que el pressupost serà modificable durant l'any i confia que amb els comptes del Govern i de l'Estat, " es vegi millorat".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats