Lleida
6/23° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

El sector de l’espectacle dona la veu d’alarma i demana més mesuresLa Llotja i la seu vella, tenyides de roig


La Llotja i la seu vella, tenyides de roig, se sumen a la reivindicació  els professionals i les empreses del sector?de l’espectacle i els esdeveniments van concentrar-se ahir a l’exterior del teatre de la llotja per demanar mesures urgents per garantir la seva supervivència. 

La concentració a Lleida va ser convocada, a la vegada que en altres 27 ciutats d’Espanya, per la plataforma #Alertaroja #Femesdeveniments, un moviment de caràcter internacional format per tots els professionals sorgit per defensar i visibilitzar “l’alarmant situació” que està vivint un sector que dona feina a més de 700.000 persones, donada “la manca de reconeixement d’aquesta vulnerabilitat i d’ajudes concretes per part del Govern”. Així, reclamen a tots els ministeris responsables que es preguin les mesures necessàries per no haver de deixar la seva activitat.

Joan Reverte, membre de la junta i portaveu a Lleida de l’Associació de Professionals de l’Audiovisual Català (APAC), i també membre de la plataforma organitzadora, destacava la unió del sector davant d’aquesta complicada situació. “Estem des de les empreses, fins a músics, actors de teatre o regidors”. 

La concentració es va allargar durant bona part de la tarda i l’acte central per finalitzar va ser la lectura del manifest de la plataforma, en què expliciten les que consideren que han de ser les mesures com que se’ls reconegui entre els sectors “principalment afectats pel Covid-19” o la reactivació “immediata” de les agendes culturals de les administracions públiques, comprometent-se “al compliment de tots els protocols de seguretat”. 

A més, per les treballadores i treballadors demanen, entre altres, protecció per aquells que no estaven donats d’alta o la reducció del tipus impositiu. Altres reivindicacions són l’aplicació de l’IVA reduït en tot el sector o l’establiment d’ajudes directes. 

Per unir-se a la reivindicació, el Teatre de la Llotja i la Seu Vella van il·luminar-se ahir de roig, mentre que a Balaguer també ho van fer el Teatre Municipal i l’Església de Santa Maria. 

Les mobilitzacions continuaran i la més propera, el 30 de setembre, serà d’àmbit internacional, ja que països de tot el món s’uniran en el Global Day, una jornada de protesta. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats