Lleida
17-33° C (sol)
97% 26 km/h


Els cims del Pirineu reben una nevada en ple juny i fa baixar de forma acusada la temperaturaLa precipitació es va registrar a partir dels 2.200 metres d'altitud


Les poblacions de la Plana de Lleida van notar ahir una baixada acusada de les temperatures. La raó: estava nevant en cotes altes al Pirineu i Prepirineu i també plovia de forma generalitzada provocant humitat i fredor.Encara que sembli estrany que nevi a l’alta muntanya pirinenca en ple mes de juny les sèries de precipitació demostren que és relativament freqüent.

I ahir 11 de juny va ser un dels aquells dies en què els cims del Pirineu i prepirineu reben una nevada.En el cas de la zona nord del Pallars Sobirà i les cotes altes de la Val d’Aran la neu va fer acte de presència a partir dels 2.200 metres d’altitud.Les persones que es van acostar ahir fins al Cap del Port de la Bonaigua (2.072 metres) van apreciar que nevava molt feble i que no va agafar al terra. Aquesta nevada en ple mes de juny va fer que la temperatura baixés de forma acusada en tota la demarcació.

Foto: Ramon Baylina

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats