Lleida
22/39° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

Els EUA compra gairebé totes les existències del primer tractament autoritzat contra la covid-19 fins al setembreTrump tanca un acord amb la companyia Gilead per comprar més de 500.000 dosis de remdisivir


Els Estats Units ha comprat gairebé totes les existències del primer tractament autoritzat contra la covid-19, el remdesivir, fins al setembre. El departament de Salut dels EUA ha anunciat en un comunicat la compra de 500.000 dosis al fabricant Gilead i ha assegurat que això representa el 100% de la producció de la companyia al juliol i el 90% de l'agost i setembre. "El president Donald Trump ha tancat un acord increïble per garantir que els americans tinguin accés al primer tractament autoritzat contra la covid-19", ha afirmat el secretari del departament de Salut, Alex Azar.

Gilead va anunciar dilluns que vendrà el remdesivir a 390 dòlars la dosi, el que equival a uns 2.340 dòlars per pacient. Per als països en vies de desenvolupament la companyia estatunidenca ha arribat a acords amb fabricant de genèrics per vendre el tractament a un preu més baix.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats