Lleida
22/36° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

Els hostalers de Lleida conviden la consellera Vergés a dinar a una terrassa sota 40 graus




La Federació d’Hostaleria de Lleida es mostra ‘decebuda’ i ‘emprenyada’ amb la mesura que només permet el consum a terrasses i sense superar la meitat de l’aforament. A tal efecte, conviden la consellera Vergés a dinar a 40 graus en una terrassa.

La mesura adoptada pel Govern inclosa en la relaxació en bars i restaurants, permetent el consum només a les terrasses i sense superar la meitat de l’aforament, ha ‘decebut’ i ‘emprenyat al sector hostaler. El president de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau, es pregunta si algú s’ha plantejat anar a dinar a una terrassa de Lleida al migdia amb temperatures que ronden els 40?graus. Castellarnau va convidar a la consellera de Salut, Alba Vergés, a fer-ho perquè comprovi la realitat de la mesura. Per Castellarnau aquestes normes són “inviables” i signifiquen “la mort del sector”. Des de la Federació no descarten accions “contundents” per mostrar el seu descontentament amb les mesures adoptades pel Govern.

Pel que fa a la creació de noves terrasses, el president dels hostalers va manifestar que “és un cost elevat” que en aquests moments molts empresaris “no poden assolir”.

La notificació de la mesura va ser un “gerro d’aigua freda” pel sector que considera que han fet les coses bé fins ara.

La Plataforma NUC reclama l’apertura a l’interior dels bars

Una vintena d’hostalers, convocats per la Plataforma NUC, es van concentrar ahir al migdia a la Plaça Paeria per reclamar poder obrir a l’interior dels establiments. “Amb les terrasses no n’hi ha prou. Un negoci no sobreviu només amb un 50% de les terrassa”, va assegurar el portaveu de la plataforma, Dani Consuegra. Els Mossos d’Esquadra van denunciar dos dels concentrats per no dur mascareta sense cap justificació.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paper



SOBRE L'AUTOR

Articles relacionats