Lleida
15/27° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

Els infants de catequesi de Pardinyes visiten la Confraria de la SomeretaEls petits van conèixer de primera mà com funciona l’associació


Els infants de Catequesi de Primera Comunió de la parròquia de Sant Salvador del barri de Pardinyes de Lleida van visitat la Confraria de la Fugida a Egipte, coneguda popularment per La Somereta, en la seva seu social ubicada en un local del carrer Frederic Riu i Farré.

La visita va tenir com a objectiu conèixer in situ el que és, significa i que fa una Confraria i en un moment en què els confrares comencen ja amb els preparatius per la seva participació en les processons de la Setmana Santa. Els infants van anar acompanyats pels seus catequistes i també per alguns pares i familiars. Tots ells van escoltar les explicacions del rector de la parròquia, mossèn Joan Jové, que davant el pas amb el conjunt escultòric que representa a la Sagrada Família en la seva fugida a Egipte, evocà aquest passatge bíblic, referint-se alhora a tota aquella gent, que en l’actualitat fugen també de la seva terra. 

Per la seva banda, el periodista i historiador Jordi Curcó, autor del llibre Jaume Gort, l’escultor de la modernitat serena, explicà als infants qui era aquest escultor fill de Montoliu de Lleida que fa enguany 75 anys va realitzar el magnífic conjunt escultòric de La Somereta. Curcó explicà algunes anècdotes sobre la seva execució i com ara fa 20 anys aquest pas arribà a Pardinyes. També el president de la Confraria Francisco Seijo va explicar alguns detalls del pas, com que fan falta 60 portadors per aixecar-lo i conduir-lo ja que te un pes aproximat de 1.200 quilos. La visita va cloure amb una xocolatada i coca de sucre. Mentre els infants anaven contemplant tots els elements que conformen una confraria, com són les vestes, els guió, les atxes etcètera, ja preparats pel Diumenge de Rams. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats